Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Saudi-Arabië verhoogt olieproductie

RIYAD (AFN/BLOOMBERG) - Saudi-Arabië heeft in februari zijn olieproductie verhoogd tot iets meer dan 10 miljoen vaten per dag, waarmee een deel van de eerdere productieverlaging ongedaan werd gemaakt. Dat meldde het land aan oliekartel OPEC.

In januari lag de gemiddelde olieproductie van Saudi-Arabië nog op circa 9,7 miljoen vaten per dag. Sinds begin dit jaar verlaagden de leden van oliekartel OPEC en andere grote producenten zoals Rusland de productie om zo het overaanbod tegen te gaan en de lage olieprijzen op te krikken. Die afspraak loopt tot en met juni en inmiddels wordt al de mogelijkheid geopperd dat de productie langer verlaagd moet worden omdat de olieprijzen nog steeds laag blijven.

Na bekendmaking van de hogere Saudische productie gingen de olieprijzen omlaag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,3 procent tot 47,75 dollar en Brent werd 1 procent goedkoper op 50,85 dollar per vat.

De OPEC liet weten dat de wereldwijde olievraag dit jaar naar verwachting sterker zal toenemen dan eerder werd aangenomen. Verder verwacht het oliekartel dat olieproducenten buiten de OPEC hun productie sterker zullen opvoeren.

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Video: correctie in aandeel Shell
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 mvliex 1 14 maart 2017 14:07
    ??

    OPEC verlaagt productie verder


    (ABM FN-Dow Jones) De samenwerkende OPEC-landen hebben de olieproductie in februari verder verlaagd, door een lagere productie in Saoedi-Arabië, terwijl de hogere olieprijzen leiden tot een toename van de schalie-olie in de Verenigde Staten. Dit bleek dinsdag uit een maandelijks rapport van het oliekartel.

    In het rapport valt te lezen dat de productie door de groep samenwerkende olieproducerende landen in februari met 139.500 vaten per dag is afgenomen, tot een gemiddelde van 31,96 miljoen vaten per dag.

    De stap van de OPEC, terwijl de Amerikaanse olieproductie opleeft, benadrukt het dilemma voor de landen die zijn aangesloten bij het kartel. Zij zijn in gesprek over een verlenging van de productieverlaging die eind vorig jaar voor zes maanden werd overeengekomen, bedoeld om de olieprijs te laten stijgen door de overproductie te elimineren.

    In totaal 24 olieproducerende landen, deels niet aangesloten bij OPEC, kwam overeen om de productie in totaal met 1,8 miljoen vaten per dag te verlagen.

    Niet alle landen doen even goed mee als Saoedi-Arabië. Irak, dat geld zegt nodig te hebben voor de oorlog tegen de radicale militante groepering IS, produceert 63.000 vaten meer dan afgesproken. Het land kwam de afspraken voor de helft na, met een productieverlaging met 62.000 vaten tot 4,414 miljoen vaten per dag in februari.

    De lagere productie door de OPEC-deal heeft geleid tot hogere prijzen voor ruwe olie, wat de productie stimuleert bij concurrenten van het kartel.

    De productie van niet-OPEC-leden zou met 400.000 vaten per dag kunnen toenemen, volgens OPEC, wat aanzienlijk hoger is dan de eerder geraamde 160.000 vaten per dag. Dit komt vooral omdat Amerikaanse producenten van schalie-olie en Canadese teerzanddelvers hun productie sterker dan verwacht opvoeren. Zij hebben hogere olieprijzen nodig om met winst te kunnen delven.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    (c) Copyright 2016 Dow Jones & Company, IncAll rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

    (END) Dow Jones Newswires

    March 14, 2017 08:37 ET (12:37 GMT)
  2. Falcone 14 maart 2017 14:25
    Opec houdt zich goed aan de afspraken. Saudi ' s houden pompen iets meer op, maar waren in januari te ver doorgeschoten in hun beperking.
    Olie haters zoals Shenk en Hans de Geus reppen alleen over deze logische verhoging. Dus weer veel halve waarheden. Dat zijn hele leugens.
    Gelukkig dat er dit soort domoren zijn. Ik ga weer long!
  3. [verwijderd] 14 maart 2017 17:05
    Allemaal spel om hoopp stops even uit te triggeren en het geld te innne gam doen. Verdieners zijn de uitgevers, niet de kopers.

    Het is altidj op juiste dag als de draai komt net even aantal uit te schakelen en morgen alles anders. was laatst ook, op zondag middag pb en in de nacht meteen dik up aantal shorts uit tikken en sindsdien niet meer hoger geeest.
    Nu ook, longs uit tikken en morgen extra up.
  4. forum rang 7 mvliex 1 14 maart 2017 18:56
    " Uit de door Saoedi-Arabië ingediende cijfers bleek dat de productie in februari vergeleken met de voorgaande maand steeg met 263.300 vaten per dag tot 10,01 miljoen vaten. Uit berekeningen van de OPEC zelf bleek juist dat het Arabische land, veruit de grootste olieproducent van het kartel, de productie van januari op februari met 68.100 vaten per dag verlaagde tot krap 9,80 miljoen vaten per dag. "
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,530 17 apr
0,000 0,00%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links