Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

KBC verlaagt advies Aegon

Gepubliceerd op 14 februari 2020 10:24 | Views: 7.342 | Onderwerpen: , advies

Aegon 11:44

2,50 +0,05 (+1,96%)

KBC Groep 11:44

44,51 -0,07 (-0,16%)

AMSTERDAM (AFN) - Analisten van KBC Securities hebben hun advies voor Aegon verlaagd na de teleurstellende jaarcijfers van de verzekeraar. De marktvorsers raden beleggers nu aan hun aandelen even vast te houden. Eerder stond het advies nog op buy.

Aegon ging donderdag na het cijferbericht al stevig onderuit op de beurs. De verzekeraar kampte in de tweede jaarhelft van 2019 met uitdagende marktomstandigheden. Illustratief is volgens KBC dat Aegon zijn iconische wolkenkrabber Transamerica Pyramid in San Francisco verkoopt. "Het tafelzilver verkopen zegt alles", concluderen de analisten.

KBC pleit er ook voor dat Aegon weer elk kwartaal met resultaten komt. De laatste tijd geeft het bedrijf slechts elk halfjaar een cijferupdate, maar dat zou niet handig zijn om dat er nu weinig duidelijkheid en vertrouwen is wat betreft de financiële prestaties.

Het koersdoel bij KBC gaat van 6 naar 4 euro. Aegon noteerde vrijdag rond 10.10 uur 1,9 procent hoger op 3,84 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 71% zegt kopen 24 stemmen
KBC Groep 76% zegt verkopen 17 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. Nuchtertransparant 14 februari 2020 10:27
  Je hebt toch echt helemaal geen zak aan die analisten. Ik verbaas me er iedere keer weer over. Koersdoel was 6 euro..... hoe heb je dan zitten slapen. Los daarvan: ik vind het erg merkwaardig dat dit soort adviezen nog gegeven mogen worden. Immers beïnvloed je de beeldvorming en waardeperceptie van mogelijke kopers en verkopers enorm. Zonder dat er ook maar iets is van zekerheid of verantwoordelijkheid die je er verder voor hebt. Bij wet verbieden denk ik dan. Net als voorkennis. Koers is immers iets van vraag en aanbod en feitelijke rapportages van bedrijf en toelichting van bedrijf. Voor de rest aan de kopers en verkopers overlaten.
 2. pete67 14 februari 2020 11:40
  er is geen verkoopadvies maar houden.
  Verder is het mosterd na de maaltijd, nu die falende CEO eindelijk weggaat en er iemand komt die van aanpakken weet en dus gehaald is om de boel vlot te trekken gaat men het koersdoel verlagen, in plaats van af te wachten, mede omdat dit resultaten zijn met die lage rente en de rente dus de grootste kans maakt om te stabiliseren en/of weer wat te stijgen.
  Ook dat geneuzel dat de verkoop van dat 47 jaar oude gebouw "voldoende zegt" is stemmingmakerij, echt elk bedrijf flikkert zijn vastgoed eruit de laatste 15 jaar om het terug te leasen voor 20 jaar alleen bij Aegon is dat ineens "veelzeggend". Lekker die balans opschonen en geen onderhoud meer en door!
 3. forum rang 4 Pokkertje 17 februari 2020 09:01
  quote:

  P.Latzak schreef op 14 februari 2020 11:00:


  Ik heb er weinig aan toe te voegen, dus nadat er een winst probleem was vermeld, en de koers 10% duikelde , zeggen de heren adviseurs verkoop het aandeel nu maar.
  En daar worden ze zelfs nog voor betaald ook
  als ze er verstand van hadden waren ze wel voor zich zelf begonnen, ipv adviseurtje bij wie dan ook.
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare