Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABN AMRO treft schikking in zaak hypotheekrente

Gepubliceerd op 14 februari 2020 08:58 | Views: 5.638 | Onderwerpen: banken

ABN AMRO BANK N.V. 04 dec

8,68 +0,11 (+1,26%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft een akkoord bereikt met klanten die vinden dat ze jarenlang te veel hypotheekrente hebben betaald. De bank gaat een deel van het te veel betaalde geld vergoeden, zo kwam het financieel concern overeen in een schikking met de belangenstichting Euribar.

De overeenkomst draait om zogeheten euribor-hypotheken, afgesloten in de periode van 2005 tot 2009. Dat zijn variabele hypotheken waarbij de rente meebeweegt met de rente (euribor) die banken elkaar onderling berekenen. Een groep klanten vond dat ABN AMRO ten onrechte de renteopslag voor die leningen had verhoogd, waardoor ze te veel geld kwijt waren.

ABN AMRO belooft nu ruim 62 procent van de opslagverhogingen in 2009 en 2012 terug te betalen aan klanten. Volgens ABN AMRO komen veel mensen met zo'n euribor-hypotheek in aanmerking voor die vergoeding. Hoeveel geld er met de deal is gemoeid, heeft de bank niet aangegeven.

In eerdere rechtszaken werden de ontevreden klanten in het gelijk gesteld, maar ABN AMRO behaalde in hoger beroep een overwinning bij de Hoge Raad. Die oordeelde dat een beoordeling door het gerechtshof moest worden overgedaan.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 64% zegt kopen 22 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Andre E 14 februari 2020 11:15
    quote:

    berendorp schreef op 14 februari 2020 10:30:


    En de ING dan. Is daar ook onderzoek naar gedaan. Wie dat weet graag even een reactie.


    ING heeft de opslag van bestaande klanten niet verhoogd. Ik heb al heel lang een opslag van 1%. Met de negatieve Euribor betaal ik 0,62 % rente. Bijna gratis wonen is het. Lang leve ING.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare