Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Lagere prijzen zitten Acomo dwars

Gepubliceerd op 14 februari 2019 18:25 | Views: 4.587

Acomo 02 jun

19,90 +0,44 (+2,26%)

ROTTERDAM (AFN) - Thee-, specerijen- en notenhandelaar Amsterdam Commodities (Acomo) heeft vorig jaar last gehad van uitdagende marktomstandigheden, met dalende prijzen van voedingsgrondstoffen en negatieve wisselkoerseffecten. Dat bleek donderdag nabeurs uit een handelsbericht van de onderneming.

Acomo zette een winst in de boeken van 31,1 miljoen euro. Dat is 4 procent minder dan een jaar eerder. De opbrengsten namen ook af, met 1,3 procent tot 700,2 miljoen euro. Voor een aantal specerijen bereikten de marktprijzen het laagste niveau in de afgelopen negen jaar. Ook bij geraspte kokos werd een scherpe prijsdaling genoteerd.

De prijzen van een aantal van de voornaamste categorieën in noten daalden gedurende het jaar, maar stabiliseerden zich volgens Acomo enigszins tegen het eind van het jaar. De prijzen voor eetbare zaden daarentegen stegen in de tweede helft van het jaar, met name voor maanzaad. De prijzen van thee vertoonden uiteenlopende trends in de verschillende oorsprongslanden. In Kenia waren ze ongebruikelijk laag als gevolg van recordoogsten, terwijl Sri Lanka tegelijkertijd hoge prijzen noteerde als gevolg van onzekerheden in de markt.

Acomo stelt een dividend voor van 1 euro per aandeel. Dat was een jaar eerder nog een beloning aan de aandeelhouders van 1,10 euro per aandeel. Het bedrijf geeft geen prognose voor het huidige jaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Acomo 50% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Amsterdam Commodities

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare