Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coca-Cola profiteert van hogere prijzen

ATLANTA (AFN/RTR) - Coca-Cola heeft zijn winst het afgelopen jaar aanzienlijk opgevoerd. De frisdrankreus slaagde erin zijn dranken voor hogere prijzen te slijten en profiteerde van de populariteit van suikervrije frisdrank. Tegelijkertijd stootte het concern meer bottelactiviteiten af, waarop de winstmarges laag zijn.

De operationele winst steeg het voorbije jaar 14 procent tot 8,7 miljard dollar. Onder de streep resteerde een nettoresultaat van 6,4 miljard dollar, meer dan het viervoudige van de winst in 2017. In dat jaar nam een eenmalige belastinglast nog een hap van miljarden dollars uit de winst.

De omzet viel vorig jaar wel een tiende lager uit dan een jaar eerder, op 31,9 miljard dollar. Die daling heeft naast het onderbrengen van bottelactiviteiten bij franchisenemers, ook te maken met ongunstige wisselkoersen. Als de invloeden van desinvesteringen en valutaschommelingen niet worden meegerekend, was er juist sprake van 5 procent groei. Daarbij stegen de verkopen van suikervrije drankjes Coca-Cola Zero Sugar met dubbele cijfers.

Topman James Quincey is tevreden met de resultaten. Die laten volgens hem zien dat Coca-Cola vooruitgang boekt met de door het bedrijf ingezette veranderingen. Ook voor 2019 voorspelt de frisdrankreus groei op eigen kracht. De autonome opbrengsten dikken waarschijnlijk zo'n 4 procent aan. Daarnaast denkt Coca-Cola dat de operationele winst, op vergelijkbare basis bij constante wisselkoersen, dit jaar met 10 tot 11 procent zal toenemen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Coca-Cola voldoet aan eigen verwachting
  2. 29 dec Video: defensieve aandelen en energie getipt voor 2024 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Coca-Cola Company

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links