Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Coca-Cola profiteert van hogere prijzen

Gepubliceerd op 14 feb 2019 om 14:05 | Views: 1.405 | Onderwerpen: levensmiddelen

Coca-Cola Company (The) 24 apr

47,98 -0,23 (-0,48%)

ATLANTA (AFN/RTR) - Coca-Cola heeft zijn winst het afgelopen jaar aanzienlijk opgevoerd. De frisdrankreus slaagde erin zijn dranken voor hogere prijzen te slijten en profiteerde van de populariteit van suikervrije frisdrank. Tegelijkertijd stootte het concern meer bottelactiviteiten af, waarop de winstmarges laag zijn.

De operationele winst steeg het voorbije jaar 14 procent tot 8,7 miljard dollar. Onder de streep resteerde een nettoresultaat van 6,4 miljard dollar, meer dan het viervoudige van de winst in 2017. In dat jaar nam een eenmalige belastinglast nog een hap van miljarden dollars uit de winst.

De omzet viel vorig jaar wel een tiende lager uit dan een jaar eerder, op 31,9 miljard dollar. Die daling heeft naast het onderbrengen van bottelactiviteiten bij franchisenemers, ook te maken met ongunstige wisselkoersen. Als de invloeden van desinvesteringen en valutaschommelingen niet worden meegerekend, was er juist sprake van 5 procent groei. Daarbij stegen de verkopen van suikervrije drankjes Coca-Cola Zero Sugar met dubbele cijfers.

Topman James Quincey is tevreden met de resultaten. Die laten volgens hem zien dat Coca-Cola vooruitgang boekt met de door het bedrijf ingezette veranderingen. Ook voor 2019 voorspelt de frisdrankreus groei op eigen kracht. De autonome opbrengsten dikken waarschijnlijk zo'n 4 procent aan. Daarnaast denkt Coca-Cola dat de operationele winst, op vergelijkbare basis bij constante wisselkoersen, dit jaar met 10 tot 11 procent zal toenemen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Coca-Cola Company (The) 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

levensmiddelen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Coca-Cola Company (The)

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links