Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Te hoge schuldenlast voor megafusie Unibail'

Gepubliceerd op 14 februari 2019 10:37 | Views: 5.104

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 14:56

126,95 +0,40 (+0,32%)

AMSTERDAM (AFN) - De schuldenlast als gevolg van de fusie tussen vastgoedbedrijven Unibail-Rodamco en Westfield is te hoog, schrijven analisten van ING in een reactie op de jaarcijfers van de onderneming. De resultaten over vorig jaar geven volgens de marktvorsers voor het eerst een goed beeld van de staat van Unibail-Rodamco-Westfield (URW) na de deal.

Om de schuldenlast terug te dringen, wil URW meer bezittingen afstoten. Het concern stelt zich ten doel in totaal 6 miljard euro aan activa van de hand te doen, waarvan 4 miljard euro nog moet worden verdiend. ING verwacht dat deze maatregel in combinatie met andere negatieve ontwikkelingen op de lange termijn de groei van de winst per aandeel drukt. Zo neemt de overname over de jaren tot 2023 een hap van 15 procent uit de winst per aandeel, denken de analisten.

URW schetste volgens de bank bij zijn jaarcijfers over het algemeen een beeld van sterke huurinkomstengroei en stabiele waarderingen van het vastgoed, hoewel zich bij het rendement op de bezittingen de eerste tekenen van teruggang aandienen. Dit is niet verrassend, en vergelijkbaar met de ontwikkelingen bij branchegenoot Klépierre, stelt ING.

De bank hanteert een buy-advies en koersdoel van 255 euro. Het aandeel stond donderdag omstreeks 10.15 uur 3,3 procent lager op 146,52 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 71% zegt kopen 17 stemmen

Gerelateerd

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord