Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Grootverbuikers post willen aanpak postmarkt

Gepubliceerd op 14 feb 2019 om 09:55 | Views: 5.175

PostNL 24 apr

2,28 0,00 (0,00%)

DEN HAAG (AFN) - De Vereniging voor Grootverbruikers op de Postmarkt (VGP) heeft een plan gepresenteerd dat moet voorkomen dat de postzegelprijs blijft stijgen en dat de grootste postaanbieders in Nederland samengaan. De belangenvereniging wil een generieke heffing op alle post in plaats van de jaarlijkse verhoging van de postzegelprijs.

Van de hele postmarkt bestaat 90 procent uit zakelijke post. Door de kosten uit smeren over alle gebruikers en niet meer alleen over de postzegelkopers moet de stijging van de postzegelprijs worden beteugeld. Een consolidatie van de postmarkt door het samenvoegen van de twee grootste netwerken, die van PostNL en Sandd, is dan ook niet meer nodig. Bovendien kan dan de vijfdaagse bezorging worden gehandhaafd.

In de afgelopen tien jaar is de prijs die consumenten betalen voor een postzegel verdubbeld en het einde van die trend lijkt niet in zicht. Daarmee komt de betaalbaarheid van de zogeheten universele postdienst voor consumenten en het midden- en kleinbedrijf steeds verder onder druk. Dit raakt ook de belangen waar de VGP voor staat.

DHL

Pakketbezorger DHL juicht het voorstel toe. Volgens het bedrijf is er meer meer kans op keuzevrijheid voor ondernemers en consumenten, met gezonde arbeidsverhoudingen, als eerdere voorstellen voor het opzetten van een monopolie op de postmarkt achterwege kunnen blijven. DHL is niet direct partij in deze kwestie, maar wel in de bredere bezorgmarkt, waar ook de postmarkt deel van uitmaakt.

De Tweede Kamer heeft eerder in een breed gesteunde motie aan het kabinet verzocht om de gevolgen van vergaande consolidatie op de postmarkt te betrekken bij de beoordeling van een fusievoorstel op de postmarkt. ,,Daarbinnen past zeker het overwegen van een serieus alternatief als dit'', aldus DHL.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
PostNL 93% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
prinszicht
1
Nee, vereniging grootverbruikers. Jullie willen 2 partijen uitspelen op prijs en middels de ACM/AMM altijd garanties hebben voor bezorging door het hele land, in elke uithoek. En dat ten aller tijden gegarandeerd door het netwerk van PostNL......
prinszicht
1
En jullie hebben Rutte in de zak.... degene die de deal met Bpost frustreerde. Onze betrouwbare premier (uhum). Dus gaan we het nog een keer onderzoeken. Ook na de dialoog. Gewoon een jaar later.
Toekomstbeeld
2
Strak plan, de bodemprijs voor alle aanbieders!!! voor zakelijk frankering per direct naar de 87 cent en we hebben het nergens meer over! Akkoord hiermee beste VGP....?
keffertje
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 14 feb 2019 om 10:09:


Strak plan, prijs voor zakelijk frankering per direct naar de 87 cent en we hebben het nergens meer over! Akkoord hiermee beste VGP....?

86 cent is wat mij betreft ook goed hoor.... :)
rekeozsejtlerap ed
0
Met bodemprijs van 50 cent per briefpost, is iedereen bediend. Grootgebruikers een solide netwerk, en kleinverbruik een scherp prijs.
williedevil
0
Meesters in logica, die vereniging van grootgrutters, waar strijden ze eigenlijk voor?? De ondergang van de postmarkt? Ik zie ze meer zoiets als de verenigde grootwinkelbedrijven, die hadden hun ondergang ook al tijden geleden moeten zien aankomeen, de Blokkers, Intertoys, Xenossen en V&D's van deze wereld. Vechten tegen windmolens...
pietje-2005
0
"Een consolidatie van de postmarkt door het samenvoegen van de twee grootste netwerken, die van PostNL en Sandd, is dan ook niet meer nodig."
Moet dat niet zijn : door het BINNENKORT samenvoegen ??
Of, was dat een andere komiek?
Toekomstbeeld
0
quote:

rekeozsejtlerap ed schreef op 14 feb 2019 om 10:16:


Met bodemprijs van 50 cent per briefpost, is iedereen bediend. Grootgebruikers een solide netwerk, en kleinverbruik een scherp prijs.


Met 50 cent gaan ze failliet. Ik zou de tarievenkaart maar eens gaan lezen :-)

Knight V
0

Wouw, vereniging groot gebruikers.

Sturen ze nog post met postzegels erop ?.
Ga je lopen zeuren over 0,90 cent ?

volgens mij lopen ze bij die vereniging achter.

Alles is digitaal. Daarom moeten ze de bitcoin en block chain omarmen, dan kun je als vereniging focusen hoe je uberhaupt de postzegel kunt laten verdwijnen.

Ga over op internet, pdf, jpeg... doe iets nuttigs en niet pietzeuren over postzegels.

Typisch groen link issue. Zeuren om niks.

rene l
0
quote:

Hermando schreef op 14 feb 2019 om 10:32:doe iets nuttigs en niet pietzeuren over postzegels.
Typisch groen link issue. Zeuren om niks.En weet je wat ik zou zeggen als PostNL:

Als u het te duur vind dan gaat u uw eigen post toch lekker zelf bezorgen.
s1138421
0
Positief bericht? Klaarblijkelijk zit de VGP dicht op het vuur en maken ze zich zorgen over het binnekort samengaan van PostNL & Sandd en de gevolgen die dat voor hun gaat hebben.
Jooop
0
quote:

Hermando schreef op 14 feb 2019 om 10:32:Wouw, vereniging groot gebruikers.

Sturen ze nog post met postzegels erop ?.
Ga je lopen zeuren over 0,90 cent ?

volgens mij lopen ze bij die vereniging achter.

Alles is digitaal. Daarom moeten ze de bitcoin en block chain omarmen, dan kun je als vereniging focusen hoe je uberhaupt de postzegel kunt laten verdwijnen.

Ga over op internet, pdf, jpeg... doe iets nuttigs en niet pietzeuren over postzegels.

Typisch groen link issue. Zeuren om niks.


Wel als je 10.000 brieven per dag/week/maand verstuurd. .
Knight V
0

Joop,

Als je 10.000 brieven per dag/week/maand verstuurd dan weet je net zo goed als ik, dat je in bedrijf werkt waar ze niet van veranderingen houden.
Je moet dan niet zo verwonderen als ze failliet gaan. Winkels die niet met hun tijd meegaan gaan failliet omdat ze webwinkels en internet verkeerd hebben ingeschat.

Belastingdienst is al digitaal.
Banken sturen geen dagafschriften en alles digitaal.

De oude advocaten, rechters, deurwaarders die niet met hun tijd meegaan en een briefje bussen, die kunnen echt wel nog een postzegel veroorloven.
Knight V
0

Heb mijn digitale valentijns kaart ook maar teruggestuurd.

Ik heb het liever via de post.
Gewoon, lekker terug naar de postbus en via postbode.

Maar goed, we gaan verder met handelen. Dat is meer dan 90 cent issue.

Suc6 met postzegels verzamelen.


de volharder
0
[quote alias=Hermando id=11423660 date=201902141032]

Ga je lopen zeuren over 0,90 cent ?

Hermando: Ze zeuren niet over 0,90 cent. Wel over 90 cent!
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links