Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Kasstroom Arcadis beter dan verwacht'

Gepubliceerd op 14 feb 2019 om 09:46 | Views: 3.974

Arcadis 24 apr

17,45 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Arcadis heeft over het voorbije kwartaal de verwachtingen rond de vrije kasstroom en het werkkapitaal duidelijk overtroffen. Tegelijkertijd was de omzetgroei van het advies- ingenieursbureau grotendeels zoals verwacht, terwijl de winstgevendheid iets beneden de verwachtingen was. Daarmee presenteerde Arcadis ,,gemengde'' resultaten, schrijft KBC Securities in een rapport.

Arcadis zag de omzet op autonome basis in het vierde kwartaal met 2 procent toenemen tot 607 miljoen euro. In dezelfde periode daalde de operationele winst op autonome basis met 1 procent tot 44 miljoen euro. Over heel 2018 leed Arcadis een verlies van 27 miljoen euro door fikse afschrijvingen in het Midden-Oosten.

De Belgische bank wijst er daarbij op dat de vrije kasstroom van 149 miljoen euro veel beter was dan verwacht. Zo hield KBC zelf rekening met 102 miljoen euro aan beschikbaar vermogen voor investeringen en was de gemiddelde verwachting van analisten 103 miljoen euro.

Gemengd beeld

Uit resultaten van Arcadis komt een gemengd beeld naar voren, maar al met al is de weergave licht positief, zo oordelen analisten van ING. De omvang van de vrije kasstroom was een positieve verrassing, waardoor de nettoschuldpositie is gedaald. Maar de situatie in Brazilië, waar het bedrijf kampte met een afschrijving op energiebezittingen, blijft ook dit jaar een groot punt van zorg. De kenners bij de Nederlandse grootbank houden in het Zuid-Amerikaanse land rekening met verliezen en vertragingen bij energiecentrales.

Arcadis houdt wel de juiste langetermijnkoers aan met focus op uitzendkrachten, ICT-infrastructuur en contracten, schrijft ING. Verder was het dividend op 0,47 euro per aandeel een pluspuntje. ING raamde deze op 0,39 euro per aandeel.

Koopadvies

KBC hanteert een accumulate-advies voor Arcadis bij een koersdoel van 18 euro. ING heeft ook een koopadvies op Arcadis met een koersdoel van 21 euro. Het aandeel stond donderdag omstreeks 10.30 uur 12,6 procent hoger op 12,37 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Arcadis 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Arcadis

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
ooievaar49
3
Hadden analisten dit niet aan zien komen? Ze weten het toch zo goed? Hieruit blijkt weer eens dat analisten voor hun broodwinning schrijven maar weinig van de werkelijkheid weten!
horscamp
1
Is ook altijd mijn credo over de analist achteraf is alles te verklaren. Volgende week komen met een koersdaling want ja Brazilië is toch wel een probleem Dus kassa voor de heren sell high buy low
k2es
0
Analisten zijn natuurlijk niet helderziende, zij krijgen ook pas de cijfers wanneer die uitgebracht worden en dan kunnen ze zien hoe het er voor staat (als de cijfers kloppen), dat is van te voren nooit exact te voorspellen, mensen die denken dat dat wel kan, weten er niets van af.
Verstraler
1
Maar je verwacht toch een meer dan gemiddelde verdieping in bedrijven als je dit werk voor de kost doet. Beetje een misser natuurlijk! Jammer dat ik ze niet heb :)
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links