Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street herstelt na schrik over inflatie

Gepubliceerd op 14 feb 2018 om 22:20 | Views: 3.321 | Onderwerpen: inflatie

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

24.465,64 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag wederom met winst gesloten, waarmee de winstreeks van de voorgaande handelsdagen een vervolg kreeg. Nieuwe inflatiecijfers zorgden wel voor een lagere opening, maar beleggers hebben hun zorgen daarover in de loop van de sessie toch van zich afgeschud.

De Dow-Jonesindex eindigde 1 procent hoger op 24,893,49 punten. De brede S&P 500 kreeg er 1,3 procent bij op 2698,63 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 1,9 procent tot 7143,62 punten.

Eerder op de dag veerden de beurzen in Europa ook al op na een kortstondige dip. De inflatie in de VS kwam in januari iets hoger uit dan kenners hadden voorzien. Beleggers schrokken daarvan aangezien de inflatie erg belangrijk is voor het rentebeleid van de Federal Reserve. De recente onrust op de beurzen hing ook grotendeels samen met de vrees voor een sterker stijgende inflatie, wat weer kan leiden tot meer renteverhogingen.

Goldman Sachs

Het herstel op de beurs werd onder meer gedragen door financiële fondsen als Goldman Sachs en JPMorgan Chase. Zij behoorden met plussen van meer dan 2 procent tot de sterkste stijgers in de Dow. Banken zouden juist kunnen profiteren van een hogere rentestand.

Ook Netflix speelde zichzelf in de kijker door een bericht dat het bedrijf een bekende Hollywood-producent heeft binnengehaald voor het maken van nieuwe series. Het aandeel ging zo'n 3 procent omhoog.

Fossil Group

Horlogemaker Fossil Group maakte verder een enorme koerssprong. Het aandeel veerde bijna 88 procent op na beter dan verwachte cijfers. Ook Chipotle Mexican Grill deed het goed, met een plus van dik 15 procent. De restaurantketen heeft een nieuwe topman benoemd, Brian Niccol. Hij is afkomstig van de keten Taco Bell van rivaal Yum Brands, ook moederbedrijf van Kentucky Fried Chicken en Pizza Hut.

Beleggers waren minder tevreden over de resultaten van aanbiedingensite Groupon. Die verloor ruim 9 procent aan beurswaarde. Andere bedrijven die de boeken openden waren hotelketen Hilton Worldwide en bierbrouwer Molson Coors Brewing. Die wonnen respectievelijk ruim 3 en dik 6 procent.

De euro was 1,2461 dollar waard, tegen 1,2414 dollar bij het Europese slot eerder op de dag. Een vat Amerikaanse ruwe olie kostte 2,5 procent meer op 60,69 dollar. Brentolie steeg 2,6 procent in prijs en werd verhandeld voor 64,34 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

inflatie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links