Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vastned overtreft eigen prognose

AMSTERDAM (AFN) - Winkelverhuurder Vastned heeft 2017 afgesloten met een beter direct resultaat dan het bedrijf eerder zelf voorspelde. Ook wist de beursgenoteerde onderneming de bezettingsgraad van zijn panden te verhogen en is de vastgoedportefeuille opgeschoond door vastgoed, dat als niet-strategisch werd bestempeld, van de hand te doen.

Topman Taco de Groot heeft de indruk dat de strategie van Vastned duidelijk zijn vruchten heeft afgeworpen. Het directe resultaat per aandeel kwam uit op 2,22 euro. Dat is minder dan de 2,42 euro van een jaar eerder, maar boven de afgegeven prognose van 2,10 euro tot 2,20 euro per aandeel. Voor 2018 verwacht Vastned eveneens een direct resultaat binnen die bandbreedte.

De brutohuuropbrengsten gingen wel omlaag, van 81,3 miljoen euro in 2016 naar 77,5 miljoen euro. Die daling kwam vooral door de gedane desinvesteringen, onder meer in Turkije. Omdat er vorig jaar meer is verkocht dan gekocht, zullen de huurinkomsten in 2018 waarschijnlijk ook nog lager uitvallen.

Brutohuurgroei

Op vergelijkbare basis was vorig jaar echter wel sprake van een brutohuurgroei. Die bedroeg 1,3 procent. De totale bezettingsgraad ging daarbij omhoog van 97,3 naar 98,1 procent.

In totaal is overigens voor circa 123 miljoen euro aan niet-strategisch vastgoed verkocht. De grootste desinvestering betrof de portefeuille in Istanbul. De verkoopopbrengst van dat Turkse vastgoed is deels gebruikt voor de inkoop van 30,1 miljoen euro aan eigen aandelen. Tegelijkertijd heeft het bedrijf voor circa 38 miljoen euro panden gekocht in de historische binnensteden van Amsterdam, Antwerpen, Parijs en Utrecht.

Transitie

Vastned meldde verder dat in januari dit jaar het vastgoed aan de Rue Saint-Jean 44-45 in Nancy is verkocht, voor 34,2 miljoen euro. Het bedrijf is nu bijna klaar met de hele transitie van zijn vastgoedportefeuille. De Groot is positief hierover, gezien het gunstige investeringsklimaat momenteel.

Onlangs werd al bekend dat Vastned zijn Belgische dochter, waarin het een meerderheidsdeelneming heeft van bijna 66 procent, volledig in handen wil krijgen. Voor het resterende belang is Vastned bereid in contanten 57,50 euro per aandeel neer te tellen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Vastned verkoopt Rokin Plaza
  2. 15 feb Vastned boekt nog weinig vorderingen met desinvesteringen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Vastned

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Vastned

22,500 09:42
+0,300 +1,35%
Premium

Vastned boekt nog weinig vorderingen met desinvesteringen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links