Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX weer op winst na korte dip

AEX weer op winst na korte dip

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam zakte woensdagmiddag kort in het rood. Even later herstelde de graadmeter echter al weer. Ook op de andere grote aandelenbeurzen in Europa was zo'n korte schrikreactie te zien na het verschijnen van de nieuwe inflatiecijfers in de Verenigde Staten.

De AEX stond omstreeks 15.55 uur 0,7 procent in de plus op 524,17 punten. De MidKap klom 0,9 procent tot 796,84 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt noteerden tot 0,8 procent hoger.

De inflatie in de VS kwam in januari iets hoger uit dan kenners hadden voorzien. Veel beleggers zijn bang dat dit gevolgen kan hebben voor het rentebeleid van de Federal Reserve. De recente onrust op de beurzen hing ook grotendeels samen met de vrees voor een sterker stijgende inflatie, wat weer kan leiden tot meer renteverhogingen.

DSM

Op het Damrak werden de resultaten van DSM beloond met een stevige koerswinst. Het speciaalchemiebedrijf behoorde tot de sterkste stijgers bij de hoofdfondsen met een winst van ruim 3 procent. DSM zag de resultaten in 2017 flink verbeteren en verwacht de financiële doelstellingen voor dit jaar te overtreffen. Ook keert het bedrijf meer dividend uit.

Grootste winnaar in de AEX was evenwel kabel- en telecomconcern Altice, dat 6,2 procent won. Oliedienstverlener SBM Offshore was juist de sterkste daler in lijst, met een verlies van 1,2 procent. Bij de kleinere bedrijven kreeg Takeaway.com er verder zo'n 5 procent bij. De maaltijdbezorger kreeg een koopadvies van NIBC en ESN.

Credit Suisse

Elders in Europa trok Credit Suisse veel aandacht. De Zwitserse bank klom bijna 3 procent in Zürich, wegens goed ontvangen resultaten. Credit Suisse profiteerde van kostenbesparingen en goede prestaties bij het vermogensbeheer.

Beleggers waren niet tevreden over de kwartaalcijfers van Crédit Agricole. De tweede bank van Frankrijk boekte meer winst in het vierde kwartaal maar daalde desondanks een kleine 4 procent in Parijs. Hennes & Mauritz speelde daarnaast 5 procent kwijt in Stockholm. De Zweedse modeketen liet weten goede hoop te hebben dat er volgend jaar weer meer kleding wordt verkocht bij zijn fysieke winkels.

De euro was 1,2326 dollar waard, tegen 1,2364 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse ruwe olie kostte 1,4 procent minder op 58,39 dollar. Brentolie zakte 1 procent en werd verhandeld voor 62,11 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 08:15 AEX doet stapje terug en hoe Meta $200 miljard beurswaarde zag verdampen
  2. 08:11 AEX start handelsdag vermoedelijk neutraal

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 februari 2018 17:34

    Zolang de journalisten graag willen zien dat onze portfolio gehalveerd wordt door de correctie en overige beleggers er ook aan geloven en meedoen om de waarde naar beneden te drukken, dan doe je niks aan het kudde gedrag.

    Het is niet te rijmen en er is idd geen verklaring.

    Je moet blijven zitten en kijken hoe de dombo's over elkaar heen vallen om de correctie er door heen te jagen.

    Niemand kan beargumenteren waarom een correctie goed is.
    Ze schrijven alleen dat aandelen markt duur is...

    ja en zo lusten wij ze allemaal.

    Weet je wat duur is:

    Huizenmarkt
    Belasting stelsel in Nederland
    Vluchtelingen subsidie
    Huis van Pechtold
    ECB budget
    Griekenland noodhulp lijn
    Financiering van banken

7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

874,02 24 apr
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links