Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen noteren vlak

Europese beurzen noteren vlak

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen toonden dinsdag halverwege de middag een relatief vlak beeld. In de Amsterdamse AEX was uitzender Randstad, die met kwartaalcijfers kwam, de sterkste stijger. Elders in Europa waren vooral autobouwers in trek vanwege het nieuws dat PSA Peugeot Citroën aast op Opel.

De AEX noteerde omstreeks 15.50 uur rond de slotstand van een dag eerder op 494,11 punten. De MidKap bleef ook vrijwel onveranderd, op 715,33 punten. De beurs in Parijs steeg 0,1 procent, Londen was vlak en Frankfurt daalde 0,1 procent.

Randstad stond 3,2 procent hoger. Het uitzendconcern heeft zijn omzet vorig kwartaal stevig zien groeien en verwacht dat die ontwikkeling in de eerste maanden van 2017 aanhoudt. De winst kwam in de laatste maanden van 2016 wel iets lager uit dan een jaar eerder. Randstad gaat een recorddividend uitkeren.

PSA

Het Franse PSA is al in vergevorderde onderhandelingen over een mogelijke overname van de Europese divisie van General Motors (GM), waarbij naast Opel ook het Britse Vauxhall hoort. Garanties over een deal willen PSA en GM alleen nog niet geven. Beleggers waardeerden PSA na de berichten 3,7 procent hoger. Branchegenoot Renault won in Parijs ruim 3 procent en Volkswagen ging op de Duitse beurs circa 1 procent vooruit.

Een ander bedrijf dat de aandacht trok was het Britse industrieconcern Rolls-Royce, die in Londen dik 4 procent verloor. Het bedrijf leed in 2016 een recordverlies. De producent van onder meer vliegtuigmotoren moest miljoenen uittrekken voor schikkingen wegens vermeende omkooppraktijken en had te kampen met de effecten van het zwakkere Britse pond.

Credit Suisse

In Zürich stond Credit Suisse in de belangstelling. De Zwitserse bank leed een miljardenverlies in het afgelopen kwartaal, maar de kapitaalbuffer viel hoger uit dan analisten hadden gedacht. Het aandeel ging een kleine 2 procent vooruit. In Frankfurt klom het Duitse reisconcern TUI verder ruim 4 procent, geholpen door meevallende kwartaalresultaten.

De euro was 1,0609 dollar waard, tegen 1,0600 dollar bij het Europese slot op maandag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 1,2 procent tot 53,59 dollar per vat. Brent won 1,4 procent op 56,35 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links