Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Focus op cijfers Randstad op Damrak'

'Focus op cijfers Randstad op Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt dinsdag vrijwel onveranderd te openen, na de mooie plussen van een dag eerder. De aandacht van beleggers op het Damrak zal in grote mate uitgaan naar de cijfers van uitzender Randstad, die voorbeurs de boeken opende.

Randstad heeft zijn omzet vorig kwartaal stevig zien groeien en verwacht dat die ontwikkeling in de eerste maanden van 2017 aanhoudt. De winst kwam in de laatste maanden van 2016 wel iets lager uit dan een jaar eerder. Randstad gaat een recorddividend uitkeren.

Evercore kondigde aan DSM en AkzoNobel te gaan volgen met een koopadvies. Beide bedrijven publiceren woensdag resultaten.

Credit Suisse

In Zürich kan Credit Suisse op aandacht rekenen. De Zwitserse bank leed een miljardenverlies in het afgelopen kwartaal, maar de kapitaalbuffer viel hoger uit dan analisten hadden gedacht. In Parijs meldde bandenfabrikant Michelin dat zijn winst vorig jaar flink is gegroeid.

De macro-economische agenda is goed gevuld. Zo werd voorbeurs gemeld dat de Duitse economie in het laatste kwartaal van vorig jaar met 0,4 procent is gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Later op de ochtend volgen de groeicijfers van onder meer Nederland en de eurozone als geheel.

Euro

In de VS staan cijfers op de rol over de producentenprijzen en verschijnt Fed-voorzitter Janet Yellen in het Amerikaanse Congres. Mogelijk kan uit de woorden van Yellen iets worden opgemaakt over het toekomstige rentebeleid van de Fed.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde maandag 0,9 procent hoger op 494,05 punten. De MidKap ging 1 procent omhoog naar een stand van 715,16 punten. De aandelenmarkten in Londen, Frankfurt en Parijs sloten met winsten tussen de 0,3 en 1,2 procent. Op Wall Street werden plussen tot 0,7 procent op de borden gezet.

De euro noteerde voorbeurs 1,0620 dollar, tegen 1,0600 dollar bij het Europese slot op maandag. De prijs van Amerikaanse olie stabiliseerde op 52,94 dollar per vat. Brent bleef ook onveranderd, op 55,59 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
RANDSTAD NV

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 13:12
    873,96
    -0,01% -0,06
  2. RANDSTAD NV 12:56
    46,540
    +0,15% +0,070

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links