Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

KLM-personeel overnacht niet meer in coronabrandhaarden

Gepubliceerd op 14 januari 2021 12:13 | Views: 2.537 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 16:05

5,08 +0,01 (+0,24%)

AMSTERDAM (ANP) - Personeel van KLM hoeft niet meer te overnachten in coronabrandhaarden als het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Zuid-Afrika. Cabinevakbond VNC meldt dat er na overleg met de luchtvaartmaatschappij een akkoord is bereikt over het schrappen van zogeheten nachtstops, die voor onrust onder het personeel zorgden.

De VNC drong er eerder bij KLM op aan om te stoppen met vluchten waarbij personeel pas na een overnachting weer terug- of doorvliegt. Een woordvoerder bij KLM legt uit dat in de afgesproken situatie het aantal contactmomenten wordt verminderd aangezien personeel niet of nauwelijks buiten het vliegtuig of het vliegveld komt.

Hoe de aanpassingen worden ingepast in het vluchtschema kon KLM nog niet direct zeggen. Met name voor vluchten van en naar Zuid-Afrika is sprake van een logistieke puzzel, gelet ook op de afspraken over rusttijden in de cao.

KLM laat weten vanwege de geschrapte overnachtingen de vluchten naar Zuid-Afrika van vrijdag 15 januari tot en met zondag 17 januari te annuleren. Passagiers zijn geïnformeerd, aldus een woordvoerder. KLM buigt zich nog over een oplossing voor de vluchten naar Zuid-Afrika van komende week.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 92% zegt verkopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Ger1948 14 januari 2021 14:48
  quote:

  fred 59 schreef op 14 januari 2021 14:05:


  Wordt er nog gevlogen dan??

  Kijk maar eens op de radar. Bij het uitbreken van de pandemie weinig vliegverkeer, nu lijkt het weer als vanouds. Elke corona variant wordt ogenblikkelijk over de aardbol verspreid.
  Zolang het overgrote deel van de wereldbevolking niet is gevaccineerd blijft het dweilen met de kraan open.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare