Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winkelsluitingen nemen flinke hap uit verkopen Primark

Gepubliceerd op 14 januari 2021 09:45 | Views: 1.099

LONDEN (ANP) - Primark wordt hard geraakt door de lockdowns in Europa, waardoor de meeste filialen van de winkelketen gesloten zijn. Volgens het Britse moederconcern Associated British Foods ging het nog redelijk goed met de zaken tot overheden in de loop van het afgelopen kwartaal massaal winkelsluitingen afkondigden. Daarna zijn de verkopen flink weggezakt.

In de zestien weken tot 2 januari dit jaar bedroeg de omzet van Primark zo'n 2 miljard pond, omgerekend bijna 2,3 miljard euro. Daarmee lag de omzet 28 procent onder het niveau van een jaar eerder. Zonder de sluitingen had de keten in deze periode naar eigen zeggen waarschijnlijk 540 miljoen pond meer omzet kunnen draaien.

Momenteel zijn 305 van de 389 filialen van Primark dicht, waaronder de 20 winkels in Nederland. In landen als Frankrijk en de Verenigde Staten kunnen mensen nog wel shoppen in de winkels van Primark, maar ook in de filialen die wel open zijn is soms sprake van beperkte openingstijden. Daarbij merkt Primark dat er minder toeristen en forenzen over de vloer komen. In grote steden vormen zij normaal een belangrijke klantengroep.

Primark gaat er in een scenario voor zijn financiële verwachtingen vanuit dat alle filialen die momenteel dicht zijn, in ieder geval tot het einde van het financiële jaar eind februari dicht zullen blijven. In dat geval zou het omzetverlies als gevolg van de tijdelijke winkelsluitingen oplopen tot meer dan 1 miljard pond. Dat is een stuk meer dan eerder voorzien. Toch gaat Primark gewoon verder met zijn eerdere plannen voor het openen van nieuwe winkels. De keten breidt onder meer uit in New York, Italië en Frankrijk.

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Branco P 14 januari 2021 10:45
  quote:

  Hoe kan ik me afmelden ? schreef op 14 januari 2021 10:00:


  Mooi !
  Dicht houden die troep.

  Tijd voor verantwoorde en duurzame kleding cq. supply chain.
  Zonder uitbuiting in de lage lonen landen


  Precies, die mensen in hun veel te grote energieneutrale huizen (gebouwd door uitgebuite Poolse arbeiders) en in hun veel te grote elektrische auto (in elkaar gezet door minimumloon-arbeidsmigranten) geven zeker het goede voorbeeld door veel geld uit te geven aan duurzame verantwoorde kleding die niet gemaakt is in lage lonen landen, maar net zo goed nog steeds door mensen die voor minimum loon moeten werken.
 2. forum rang 6 Branco P 14 januari 2021 10:47
  quote:

  Jopie1962 schreef op 14 januari 2021 10:02:


  Geen webshop ! en dat in 2021 .... dat is een business model van het jaar 'kruik'.


  Het is het beste businessmodel dat er is. Op in de winkel verkochte kledingstukken draai je gewoon een hogere marge als je het goed doet. En Primark doet dit goed. Vandaar.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare