Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

HEMA voelt crisis en schort bestellingen op

Gepubliceerd op 14 januari 2021 09:05 | Views: 1.950

AMSTERDAM (ANP) - Leveranciers van HEMA hoeven de komende tijd geen spullen aan de winkelketen te leveren. Het bedrijf heeft alle bestellingen die het tot half april heeft gedaan opgeschort. Reden is dat de distributiecentra van HEMA vol liggen. Ook wordt aan de kostenkant gekeken hoe stappen kunnen worden gezet, omdat HEMA door de sluiting van de winkels wekelijks 10 miljoen euro verliest.

Een woordvoerder van HEMA bevestigde eerdere berichtgeving over de kwestie door Trouw. HEMA maakte de wijzigingen in een brief aan de leveranciers bekend. Het gaat volgens HEMA vooral om producten die met zeecontainers uit Azië worden verscheept.

Voorlopig hoeven leveranciers ook geen nieuwe bestellingen te verwachten. Daarnaast wordt de betalingstermijn voor alles wat al geleverd is met dertig dagen verlengd.

Door de winkelsluiting is HEMA qua omzet volledig afhankelijk van de onlineverkopen. Sinds de winkelsluiting is hier sprake van een verkoopstijging met 300 procent. Toch is dat niet voldoende om het verlies van de omzet uit de winkels te compenseren.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mr.Windows 14 januari 2021 09:20
    Succes Jumbo want dit betekent nogal wat voor de vaste leveranciers en apart om te lezen in bericht www.rtlnieuws.nl/economie/bedrijven/a... dat ze qua online nog stappen moeten zetten en de schuld neerleggen bij PostNL. Je moet maar durven. Ook een persoonlijke aanval op AH bestuurder is niet zo netjes want je kan in een Jumbo ook HEMA spullen kopen die groeit toch ook? Dag Jumbo Welkom AH met een mooi pallet aan winkels en online.
  2. Nuchtertransparant 14 januari 2021 10:16
    Ik denk dat we op een historisch Pivot Point zitten en dat het over en sluiten is met circa 50% van de winkels in binnensteden. Betekent dat binnensteden weer terug gaan naar begin 1900 en meer en meer de woonfunctie weer gaan krijgen. Met wat lokale winkels die zich onderscheiden van de Primarks, Hema's etc van deze wereld. Voor een deel is dat ook de oplossing van het woningprobleem. Net buiten de stad zullen de bestaande shopping malls zich gaan richten op de massa. Goed toegankelijk en voor grote hoeveelheden publiek. Veel van de binnensteden in Nederland zijn ook helemaal niet geschikt voor massaal winkelen. Daarmee krijgt de stad weer zijn functie van wonen, beperkt toerisme, ontmoetingsplek op de horeca pleinen.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare