Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AEX zakt in het rood

Gepubliceerd op 14 januari 2020 09:13 | Views: 4.004

AEX 18:05

602,96 +4,27 (+0,71%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zakte dinsdagochtend in het rood. Ook de andere Europese beurzen lieten minnen zien. Beleggers namen wat gas terug voorafgaand aan de kwartaalcijfers van de grote Amerikaanse banken Citigroup, JPMorgan en Wells Fargo, die later op de dag naar buiten komen. Ook werd gewacht op de ondertekening van het Amerikaans-Chinese handelsakkoord, die voor woensdag op het programma staat.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,4 procent lager op 606,50 punten. De MidKap verloor 0,6 procent tot 925,48 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs zakten tot 0,7 procent.

Speciaalchemiebedrijf DSM behoorde tot de staartgroep in de AEX na een adviesverlaging door MainFirst Bank met een verlies van 1,1 procent. ABN AMRO voerde de stijgers aan met een winst van 1 procent.

Takeaway

In de MidKap klom Takeaway 0,5 procent na een handelsbericht. Het maaltijdbestelbedrijf verwerkte in 2019 duidelijk meer bestellingen dan een jaar eerder. Vooral in Duitsland groeide het bedrijf hard dankzij de overname van de Duitse activiteiten van branchegenoot Delivery Hero.

De biotechnologiebedrijven stonden in de schijnwerpers op het Damrak. Pharming zette 125 miljoen euro aan nieuwe converteerbare obligaties in de markt en zakte 3,4 procent bij de kleinere bedrijven. Branchegenoot Vivoryon Therapeutics won 5,2 procent. Het voormalige Probiodrug gaat samen met het Deense Nordic Bioscience aan de slag bij de klinische ontwikkeling van een medicijn voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer.

Curetis

Op de lokale markt klom Curetis 8,8 procent. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat het biotechnologiebedrijf is begonnen met de commerciële lancering van een nieuwe toepassing van zijn diagnosesysteem Unyvero in de Verenigde Staten. Bang & Olufsen steeg verder 5 procent in Kopenhagen. De Deense maker van luxe tv's en geluidsapparatuur leed afgelopen kwartaal minder verlies dan gevreesd.

De euro bleef vrijwel ongewijzigd op 1,1139 dollar. Een vat Amerikaanse olie daalde 0,5 procent in prijs tot 57,79 dollar. Brentolie werd 0,3 procent goedkoper op 63,99 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
havik of duif
0
Bijna 70% van de beleggers verwacht vandaag een hogere beurs. Hier zie je dat het altijd gokken blijft hoe de massa reageert en elkaar achterna loopt want we staan dik in de min. Om half zes nog een keer kijken, misschien dat Wallstreet vanmiddag draait na de bankcijfers.
suske wiet
1
Het kan niet alleen van Wallstreet blijven komen
Europa heeft hopen geld nodig voor het milieu beleid .
Dat ze dan eerst besparen in eigen doen en laten ;
Cyberaanval (picanol )is ook om schrik te hebben .
Een echte visie voor economie zie ik niet in Europa ;altijd maar afwachten en hopen .
Door de lage rente is dit nog erger geworden .
Wanneer word men wakker .
suske wiet
0
De verdeel sleutel in Europa loopt helemaal verkeerd af .
Hoe lang gaan de bevolking van Europa dit blijven slikken .
Oostenrijk begint al tegenkantingen te hebben .
P.Latzak
0
Zal niet meer meespelen de narigheid met Iran, het troetelkindje van de linkse politiek
P.Latzak
0
quote:

suske wiet schreef op 14 januari 2020 09:40:Wanneer word men wakker .

Ongeveer als het water tot aan de lippen staat in het zinkende E.U. schip
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord