Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

China voert export flink op

Gepubliceerd op 14 jan 2020 om 07:52 | Views: 3.023 | Onderwerpen: China

PEKING (AFN/RTR/BLOOMBERG) - China heeft zijn export in december flink opgekrikt. De goederenuitvoer steeg met 7,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat kwam als een positieve verrassing na een krimp van de export in november. Ook de import van het Aziatische land ging fors omhoog in december, met een plus van 16,3 procent.

De goederenhandel kreeg een impuls door het voorlopige handelsakkoord tussen China en de Verenigde Staten, waarover vorige maand overeenstemming werd bereikt. Bezien over het hele jaar leed China juist onder de handelsspanningen. De totale export van China groeide in 2019 slechts met 0,5 procent en de uitvoer naar de VS kwam 11 procent lager uit. Ook zakten de VS van de tweede naar de derde plaats op de lijst van China's belangrijkste handelspartners.

De zogeheten fase 1-handelsdeal tussen China en de VS zou woensdag moeten worden ondertekend. Onder de voorwaarden van het handelsakkoord zal China waarschijnlijk meer landbouwgoederen uit de VS importeren. Volgens ingewijden zal dat met 16 miljard dollar per jaar toenemen. Daarnaast zou Peking hebben toegezegd om binnen twee jaar nog eens 80 miljard dollar aan extra industrieproducten en 50 miljard dollar aan Amerikaanse energie te gaan importeren. Volgens een andere bron nemen de Chinezen ook nog voor 35 miljard dollar aan Amerikaanse diensten af.

Gerelateerd

China

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Henny92
0
Geweldige marketing die ondertekening van fase 1. Terug trekken van beschuldiging valuta manipulatie en deze importcijfers publiceren past daar perfect in.
Crockett
0
quote:

Henny92 schreef op 14 jan 2020 om 08:13:


Geweldige marketing die ondertekening van fase 1. Terug trekken van beschuldiging valuta manipulatie en deze importcijfers publiceren past daar perfect in.


Precies, helemaal zelfde gedachte. Niet te filmen dit. Het script is geweldig gemaakt.
P.Latzak
0
Dit soort figuren moet je vertellen wat ze graag willen horen, maar wel FF tekenen !
Lepre Chaun
0
Nederland importeert meer goederen dan ooit uit China. De meeste producten worden gekocht door bedrijven die ze meteen weer doorverkopen aan het buitenland. Zo'n 13 procent is voor ons eigen gebruik.

Zo'n 9 procent van al onze geïmporteerde producten komt uit China, blijkt vandaag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek

Totaal importeerden we voor 39,2 miljard euro aan goederen uit China. De meeste van deze producten komen niet bij Nederlandse consumenten terecht: 67 procent van alle Chinese import verkopen we meteen door aan het buitenland.

Zo'n 20 procent zijn input voor de productie van goederen of diensten door Nederlandse bedrijven

Vooral de industrie haalt goederen uit China voor verdere verwerking. In 2018 importeerden industriële bedrijven voor 4,2 miljard euro aan goederen uit China, dat is 55 procent van de totale intermediaire invoer uit China.

Relatief gezien importeerde de IT- en informatiedienstverlening het meest uit China. Een derde van de totale import van deze bedrijfstak kwam uit China. Dit zijn vooral computers en computeronderdelen. Verder haalt de telecomsector zo'
En 19 procent van zijn telefoons en telefoononderdelen uit China.

Ook de bouw haalt veel halffabricaten uit China. Bouwbedrijven importeerden in 2018 meer dan 1 miljard euro aan verlichtingstoestellen, transformators, computers en ledlampen uit China.

We kochten voor 5,2 miljard euro aan producten uit China voor eigen gebruik. Denk aan consumptiegoederen zoals speelgoed, of aan kapitaalgoederen zoals machines. Dat is 13 procent van de totale import uit China.


En dan hebben we het nog niet over al die bakkies nasi en bami .
Wat mogen we blij zijn met de deal op naar de 700
P.Latzak
0
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links