Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeelhouders PSA eisen meer zekerheid

PARIJS (AFN) - Aandeelhouders van het Franse autoconcern PSA willen meer duidelijkheid over de fusie tussen dat bedrijf en de Italiaans-Amerikaanse branchegenoot Fiat Chrysler. In het bijzonder willen ze weten hoe het nieuwe bedrijf bestuurd gaat worden, schrijft persbureau Reuters op basis van ingewijden. Er moet zekerheid komen dat het aantal bestuurszetels dat aan PSA is toebedeeld op termijn niet verandert, vinden ze. Het tekenen van een intentieverklaring moet daarop wachten.

PSA, dat de maker is van automerken als Peugeot, Citroën en Opel, en Fiat-Chrysler kondigden eind oktober aan samen verder te willen. Volgens geruchten zou dat deze week bezegeld moeten worden met een handtekening, maar dat is nu onzeker.

PSA en Fiat Chrysler, waar naast Fiat en Chrysler ook merken als Jeep, Alfa Romeo en Maserati onder vallen, zijn van plan de aandelen in een fusiebedrijf dat zijn hoofdkantoor in Nederland krijgt eerlijk te verdelen. Het fusiebedrijf zou zo'n 49 miljard dollar waard zijn en de vierde automaker ter wereld worden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links