Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen hoger op brexit en handelshoop

Europese beurzen hoger op brexit en handelshoop

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden vrijdag duidelijk hoger. Beleggers reageerden positief op de uitslag van de Britse verkiezingen waardoor de Britse premier Boris Johnson een duidelijk mandaat heeft om de brexit af te ronden. Ook berichten over een naderende handelsdeal tussen de VS en China deden het beurssentiment goed, al zei de Amerikaanse president Donald Trump op Twitter dat berichten van de Wall Street Journal daarover niet klopten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de opening op Wall Street 0,7 procent in de plus op 603,71 punten. De MidKap steeg 0,7 procent tot 899,32 punten. Parijs en Frankfurt kregen er tot 0,7 procent bij. De Londense beurs dikte 1,5 procent aan.

Aan het handelsfront hebben Washington en Peking naar verluidt een principe-akkoord gesloten over een voorlopige handelsdeal. Dat zou betekenen dat nieuwe Amerikaanse importheffingen die zondag zouden ingaan, worden opgeschort. Ook zouden de Amerikanen bereid zijn om bestaande heffingen op 360 miljard dollar aan Chinese producten met de helft te verlagen.

Altice Europe

Financiële instellingen deden het goed in de AEX. ABN AMRO was de sterkste stijger met een plus van 1,7 procent, maar ook NN, ING en Aegon gingen omhoog. Staalmaker ArcelorMittal profiteerde van het positieve handelsnieuws en klom 0,9 procent. Biotechnologiebedrijf Galapagos sloot de rij met een min van 1,8 procent.

Kabel- en telecomconcern Altice Europe steeg bijna 4 procent bij de middelgrote bedrijven. Het Portugese dochterbedrijf Meo verkoopt een minderheidsbelang in Altice Portugal FTTH aan Morgan Stanley Infrastructure Partners.

Henkel

De Britse bouwbedrijven reageerden positief op de verkiezingswinst van de Conservatieve Partij. Taylor Wimpey dikte bijna 15 procent aan. Ook telecomconcern BT en postbezorger Royal Mail, die onder Labour mogelijk genationaliseerd zouden worden, werden hoger gezet en wonnen tot 7 procent. De Britse banken Royal Bank of Scotland, Barclays en Lloyds stegen tot 10 procent.

In Frankfurt zakte Henkel 4 procent. Het Duitse bedrijf achter merken als Schwarzkopf en Persil verwacht dat de winst in 2020 zal dalen.

De euro was 1,1164 dollar waard tegen 1,1115 dollar een dag eerder. Het Britse pond zat in de lift door de afnemende onzekerheid rond de brexit. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent duurder op 59,40 dollar. Brentolie kostte 0,8 procent meer op 64,69 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links