Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kendrion moet schadevergoeding terugbetalen

Gepubliceerd op 13 december 2018 10:58 | Views: 5.047

Kendrion 14:53

15,14 +0,12 (+0,80%)

LUXEMBURG (AFN) - Kendrion krijgt een eerder toegekend schadevergoeding van bijna 600.000 euro toch niet. Volgens het Europese Hof van Justitie is het onterecht dat Kendrion werd gecompenseerd omdat de behandeling van een kartelzaak te lang op zich liet wachten. Daarbij gaat het expliciet om de kosten voor de bankgarantie door Kendrion.

Volgens topman Joep van Beurden heeft de uitspraak geen impact op Kendrion. Het bedrijf heeft de schadevergoeding nooit daadwerkelijk uitbetaald gekregen, zo laat hij weten. Ook is het bedrag nooit ingeboekt.

De zaak draait om de nasleep van een miljoenenboete die de producent van elektromagnetische componenten en andere bedrijven kregen opgelegd in 2005 wegens verboden prijsafspraken over plastic zakken voor de industrie in Nederland en België. Volgens het EU-hof duurde de hele gerechtelijke procedure veel te lang.

Om die reden werd eerder een schadevergoeding van 588.769 euro toegekend aan het bedrijf, wat overeenkomt met de kosten van de bankgarantie die Kendrion heeft betaald in die periode. Ook kreeg Kendrion 6000 euro voor immateriële schade. Dit bedrag hoeft het bedrijf overigens niet terug te betalen. De beslissing van donderdag is definitief.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Kendrion 89% zegt verkopen 9 stemmen

Gerelateerd

Kendrion

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare