Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Curetis snijdt in eigen organisatie

Gepubliceerd op 13 dec 2018 om 10:07 | Views: 1.699

Curetis 24 mei

0,91 +0,01 (+1,11%)

AMSTERDAM (AFN) - Het Duitse biotechnologiebedrijf Curetis gaat flink reorganiseren. Daarbij moet bijna een derde van het personeel vrezen voor zijn baan. Het in Amsterdam genoteerde bedrijf heeft een bedrag van 200.000 euro tot 400.000 euro gereserveerd om de reorganisatie te bekostigen. Bij Curetis werken ruim 120 medewerkers.

De onderneming gaat onder meer de verkoopafdelingen in Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland sluiten of verkopen. In plaats daarvan gaat het bedrijf werken met een model van directe verkopen door distributiesamenwerkingen. Verder streeft Curetis naar verdere groei in de Verenigde Staten.

Curetis verwacht door de ingrepen de helft minder geld te verbruiken. De vooruitzichten van de 'cash consumption' voor 2019 werden gehalveerd tot een bandbreedte van 12,5 miljoen tot 15 miljoen euro, tegen 25 miljoen euro dit jaar. De ingrepen moeten aan het einde van het komende eerste kwartaal jaar zijn gerealiseerd.

Financieringsvormen

Verder mikt Curetis, dat onlangs nog bijna 9 miljoen euro ophaalde in een financieringsronde, op andere financieringsvormen. Geld ophalen kan volgens het bedrijf door samenwerkingsverbanden, aandelenverkoop en instroom van licentie-inkomsten.

Eind november had Curetis 12,8 miljoen euro aan middelen beschikbaar. Daarnaast heeft het in potentie een aanvullende financiering tot 20 miljoen euro door middel van converteerbare obligaties. Van dat bedrag is 3,5 miljoen euro onderschreven. Ook voorziet Curetis een mijlpaalbetaling van 5 miljoen euro voor schuldfinanciering van de European Investment Bank.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Curetis 100% zegt verkopen 2 stemmen

Gerelateerd

Curetis

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links