Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fed schroeft rente in VS verder op

Fed schroeft rente in VS verder op

WASHINGTON (AFN) - De Federal Reserve (Fed) heeft de rente in de Verenigde Staten woensdag met een kwart procentpunt verhoogd. De koepel van Amerikaanse centrale banken zette daarmee een volgende rentestap na eerdere verhogingen in maart en juni dit jaar. De financiële markten hielden over het algemeen al rekening met een verdere stijging.

Het belangrijkste tarief kwam door de vijfde verhoging sinds eind 2015 op een bandbreedte van 1,25 procent tot 1,5 procent. Tot die eerste verhoging ruim een jaar geleden stond de rente zeven jaar lang op nul procent. De beslissing om de rente te verhogen was overigens niet unaniem. Twee van de negen beleidsmakers stemden tegen.

Ook voor 2018 worden drie rentestappen voorzien. Een jaar later zouden er nog twee moeten volgen.

Positiever

De Fed hield zijn verwachtingen voor de inflatie intact. Op de middellange termijn moet het gewenste niveau van rond de 2 procent worden bereikt. Voor volgend jaar gaat de Fed uit van een economische groei van 2,5 procent. Dat is hoger dan de eerder voorspelde 2,1 procent. Ook voor 2019 en 2020 is de Fed positiever gestemd.

De groei van de economische activiteiten noemde de centrale bank solide. Ook de aanwas van nieuwe banen kreeg het oordeel deugdelijk. De groei van de werkgelegenheid zal volgens de centrale bank sterk blijven.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links