Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX doet stapje terug

AEX doet stapje terug

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond woensdagmiddag licht in het rood. Ook elders in Europa deden graadmeters over het algemeen een stapje terug. Beleggers zijn in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve later op woensdag, terwijl ook al met een schuin oog wordt uitgekeken naar de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag.

De AEX-index noteerde kort na de openingsbel op Wall Street 0,3 procent in de min op 551,25 punten. De MidKap verloor 0,3 procent tot 826,54 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs zakten tot 0,4 procent, Londen stond vlak.

Gemalto (plus 2,3 procent) was de sterkste stijger onder de hoofdfondsen. Volgens kenners zal de digitaal beveiliger het overnamevoorstel van Atos waarschijnlijk afwijzen. Het bod van 46 euro per aandeel is laag vergeleken met de koershistorie van het bedrijf en eerdere overnames in de sector. Een uiteindelijk bod van zo'n 60 euro per aandeel zou passend zijn.

Altice

Grootste daler in de AEX was kabel- en telecomconcern Altice met een min 6,4 procent. Zoals wel vaker was de handel in het aandeel er een van uitersten. Eerder op de dag stond Altice, dat gebukt gaat onder een aanzienlijke schuldenlast, nog bij de sterkste stijgers.

Bij de kleinere bedrijven dikte Advanced Metallurgical Group (AMG) 4,6 procent aan. De raad van toezicht van de metalenspecialist stemde in met de vergroting van de productiecapaciteit voor lithium bij de Mibra-mijn in Brazilië.

Euro

In Madrid kreeg Inditex er 2,6 procent bij. Het Spaanse moederbedrijf van ketens als Zara, Bershka en Pull & Bear is de belangrijke periode rond de feestdagen goed begonnen. De verkopen in de eerste weken van het vierde kwartaal stegen met 13 procent. In Londen won Dixons Carphone bijna 7 procent, na publicatie van halfjaarresultaten en een nieuwe strategie.

Verder ging het aandeel van woongigant Steinhoff, dat geplaagd wordt door een boekhoudschandaal, in Frankrijk 16 procent onderuit na een analistenrapport dat negatief uitpakt voor obligatiehouders van het bedrijf.

De euro was 1,1761 dollar waard, tegen 1,1724 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,4 procent meer op 57,39 dollar. Brentolie werd 0,3 procent duurder op 63,51 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:56 AEX in het groen ondanks koersval Akzo en Randstad
  2. 09:09 Randstad flink omlaag in groene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links