Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lufthansa ziet af van Air Berlin-dochter Niki

FRANKFURT (AFN) - Lufthansa ziet af van de overname van de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Niki, die deel uitmaakt van de boedel van Air Berlin. De Duitse luchtvaartgroep hoopt daarmee meer kans te maken op toestemming van de Europese Commissie om andere onderdelen van zijn failliete branchegenoot te kopen.

Air Berlin ging afgelopen najaar failliet, nadat grootaandeelhouder Etihad zijn handen van het bedrijf had afgetrokken. Lufthansa stond klaar om een groot deel van de vloot, het personeel en de landingsrechten over te nemen, maar de concurrentiewaakhond in Brussel vreest dat de marktleider in Duitsland daarmee een wel heel dominante positie krijgt.

Om die zorgen weg te nemen beloofde Lufthansa al afstand te doen van onder meer een deel van de landingsrechten van Air Berlin. Die concessies gaan Brussel evenwel niet ver genoeg. Daarom heeft Lufthansa de curatoren laten weten dat ook de overname van Niki van de baan is. Bij de Europese Commissie is een aangepast voorstel ingediend.

Het was de bedoeling dat de Oostenrijkse branchegenoot zou worden samengevoegd met budgetdochter Eurowings. Lufthansa heeft besloten in plaats daarvan extra te investeren in dat dochterbedrijf zodat het op eigen kracht kan groeien in de markten waar Niki actief is. Air Berlin liet weten op zoek te gaan naar een andere koper voor Niki.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM
Deutsche Lufthansa AG

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 13 december 2017 16:17
    De luchtfietserij van de olie lijkt toch weer even voorbij,omdat de opec de schalie boeren opnieuw beticht van onneuzen,ik denk dat,dat maar van korte duur is,bovendien dalen de amerikaanse olievoorraden al maanden,ik denk dat zij de schalie problemen duidelijk laten zien.
    Al Maar Groei doet het heel aardig vandaag,na groen licht voor veel meer lithium en daarmee batterijen,het is daarom wel verwonderlijk,dat de leverancier van de rvs anodes,niet een beetje mee profiteert van de rally,aperam staat helaas lelijk rood.
    Zullen de finanzen vanavond nog een stevige boost krijgen,i hope so,veel daverende successen toegewenst!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 9,964
    +0,30% +0,030
  2. 6,742
    -0,15% -0,010

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links