Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen wachten op rentebesluit VS

Beurzen wachten op rentebesluit VS

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven woensdag dicht bij huis. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan het rentebesluit van de Federal Reserve. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Amerikaanse centrale bank na het slot van de Europese markten de rente verhogen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent in de min op 552,30 punten. De MidKap steeg een fractie tot 828,93 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs zakten 0,1 procent, Londen stond vlak.

Grootste daler in de AEX was biotechnoloog Galapagos met een min van 1,8 procent. Verzekeraar NN Group zakte 0,8 procent na een adviesverlaging door Bank of America Merrill Lynch. Kabel- en telecombedrijf Altice ging aan kop met een winst van ruim 2 procent.

Gemalto

Gemalto won 0,2 procent. De digitaal beveiliger zal het overnamevoorstel van Atos waarschijnlijk afwijzen, zegt een analist van Avalon Capital. Het bod van 46 euro per aandeel is laag vergeleken met de koershistorie van het bedrijf en eerdere overnames in de sector. Een bod van zo'n 60 euro per aandeel zou uiteindelijk passender zijn, aldus de marktvorser.

In de MidKap stond verlichtingsbedrijf Philips Lighting onderaan met een verlies van 0,9 procent na een adviesverlaging door Morgan Stanley. Sterkste stijger was bouwer VolkerWessels met een winst van 1,7 procent.

Stern Groep

Bij de kleinere bedrijven dikte Advanced Metallurgical Group (AMG) ruim 5 procent aan. De raad van toezicht van de metalenspecialist stemde in met de vergroting van de productiecapaciteit voor lithium bij de Mibra-mijn in Brazilië.

Stern Groep won 1,9 procent. Het autobedrijf heeft twee panden verkocht aan Aviva Investors en deze teruggehuurd. De boekwinst van 2,2 miljoen euro van de deal wordt verwerkt in de resultaten over het vierde kwartaal.

Euro

In Madrid kreeg Inditex er 3 procent bij. Het Spaanse moederbedrijf van ketens als Zara, Bershka en Pull & Bear is de belangrijke periode rond de feestdagen goed begonnen. De verkopen in de eerste weken van het vierde kwartaal stegen met 13 procent. In Londen won Dixons Carphone meer dan 4 procent, na publicatie van de halfjaarresultaten. Reisbedrijf TUI, dat ook met cijfers kwam, klom 0,6 procent.

De euro was 1,1746 dollar waard, tegen 1,1724 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,8 procent meer op 57,61 dollar. Brentolie werd 0,8 procent duurder op 63,83 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links