Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Gemalto zal bod Atos afwijzen'

'Gemalto zal bod Atos afwijzen'

AMSTERDAM (AFN) - Gemalto zal het overnamevoorstel van Atos waarschijnlijk afwijzen. Het bod van 46 euro per aandeel is laag vergeleken met de koershistorie van het bedrijf en eerdere overnames in de sector, zegt een analist van Avalon Capital.

Het bod ter waarde van 4,3 miljard euro is volgens de marktkenner een openingssalvo van de Fransen, bedoeld om in gesprek te treden met de top van de digitaal beveiliger. Een bod in de richting van 60 euro per aandeel zou uiteindelijk passender zijn, aldus de marktvorser.

Een analist van Kepler Cheuvreux verwacht dat de overname uiteindelijk door zal gaan, met of zonder de steun van het bestuur van Gemalto. Een overname zou 150 miljoen euro aan synergievoordelen kunnen opleveren en bijdragen aan de winst van Atos. Verder hoeft Atos zich niet diep in de schulden te steken voor de aankoop, aldus de analist.

Kepler heeft een koopadvies voor Gemalto en verhoogt zijn koersdoel van 140 euro naar 155 euro. Het aandeel Gemalto steeg dinsdag na het bod 35 procent in de AEX. Woensdag was het rond 11.30 uur 0,2 procent meer waard op 45,70 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links