Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boskalis zet Fugro lager op Damrak

Boskalis zet Fugro lager op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond dinsdag iets boven de slotstand van maandag. Dat gold ook voor de graadmeters elders in Europa. Beleggers zijn in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve op woensdag. In Amsterdam ging het aandeel Fugro onderuit.

De AEX stond in de vroege handel 0,3 procent hoger op 471,73 punten. De MidKap verloor 0,1 procent tot 665,07 punten. De graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt stonden tot 0,4 procent hoger.

Fugro was in de MidKap met een verlies van 5,8 procent veruit de sterkste daler. Boskalis (plus 0,3 procent) bouwde zijn belang in de bodemonderzoeker verder af, nadat het eerder juist aandrong op intensieve samenwerking. Dat leidde tot speculaties op een volledige overname van Fugro, dat zelf van meet af aan de boot afhield. Eerder had Boskalis nog circa 29 procent van de stukken Fugro in handen.

Randstad

Bij de hoofdfondsen in Amsterdam was Randstad de sterkste stijger met een plus van 1,7 procent. De uitzender profiteerde van een adviesverhoging bij Citigroup. Ook AkzoNobel (plus 1,2 procent) behoorde tot de winnaars nadat het een aandeleninkoopprogramma aankondigde. SBM Offshore sloot de rij in de AEX met een verlies van 1,5 procent. In de MidKap was Philips Lighting (plus 4,4 procent) de sterkste stijger, nadat Barclays zich positiever uitliet over het lichtconcern.

Bij de kleinere fondsen stonden RoodMicrotec en Oranjewoud in de belangstelling. RoodMicrotec (plus 3,7 procent) wist twee nieuwe contracten binnen te hengelen, terwijl grootaandeelhouder Gerard Sanderink 19 miljoen euro steekt in Oranjewoud.

Euro

In Milaan won UniCredit 0,6 procent aan beurswaarde. De Italiaanse bank voert stevige maatregelen door om zijn kapitaalpositie met miljarden te versterken. Zo komt de bank onder meer met een claimemissie die 13 miljard euro moet opleveren. Ook schrapt de bank de komende drie jaar 6500 banen extra.

Amerikaanse olie zakte 0,4 procent op 52,63 dollar per vat. Brent daalde 0,3 procent tot 55,50 dollar per vat. De euro was 1,0623 dollar waard, tegen 1,0599 dollar bij het Europese slot maandag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Fugro
HAL Trust

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 24 apr
    874,02
    -0,09% -0,77
  2. Fugro 24 apr
    22,920
    -0,43% -0,100
  3. HAL Trust 24 apr
    125,000
    0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links