Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Maaltijdbezorger DoorDash naar beurs in New York

Gepubliceerd op 13 november 2020 17:02 | Views: 2.539

JUST EAT TAKEAWAY 10:48

89,12 -2,44 (-2,66%)

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De grote Amerikaanse maaltijdbezorger DoorDash heeft een aanvraag ingediend voor een notering aan de beurs in New York. Daarbij wordt vooralsnog gemikt op een opbrengst bij de aandelenverkoop van 100 miljoen dollar.

De waardering van het in San Francisco gevestigde DoorDash zou rond de 16 miljard dollar liggen. De aanvraag voor een beursgang werd ingediend bij beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC). Het aandeel moet een notering krijgen op Wall Street onder het beurssymbool 'DASH'.

De beursgang van DoorDash vindt plaats tijdens een consolidatieslag op de Amerikaanse markt voor maaltijdbezorgers die profiteren van het vele thuisbezorgen door de coronacrisis. Zo sloot het Brits-Nederlandse Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van thuisbezorgd.nl, eerder dit jaar een deal van 7,3 miljard dollar om het Amerikaanse Grubhub over te nemen, terwijl taxibedrijf Uber Technologies de maaltijdbezorger Postmates overneemt voor 2,7 miljard dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 R0ME0 13 november 2020 17:44
    minimaal 3000 triljard waard....., zolang je maar niet op kans komt en aangeslagen wordt voor straatgeld is alles prima.

    Wanneer Doordash winst gaat maken weet niemand maar dat maakt niet uit bij dit soort fondsen want het wordt wel weer overgenomen of samengevoegd met een andere nog grotere zak lucht zoals Uber, prachtig toch.

    Goed weekend.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare