Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ook techreus Google stort zich op bankwereld

Gepubliceerd op 13 november 2019 14:17 | Views: 3.594

Alphabet 20 jan

1.880,07 +95,60 (+5,36%)

Alphabet 20 jan

1.886,90 +96,04 (+5,36%)

MOUNTAIN VIEW (AFN/BLOOMBERG) - Google gaat klanten in de Verenigde Staten de mogelijkheid bieden om een bankrekening te openen via de internetgigant. Daarmee treedt het bedrijf in de voetsporen van andere techreuzen als Apple, die zich al eerder waagden aan betalingsdiensten voor consumenten.

De avances van bedrijven als Google en Apple met betalingsdiensten zijn een bedreiging voor de gevestigde financiële wereld. Banken kijken met angst en beven naar China, waar internetgiganten een groot marktaandeel hebben verworven door betalingsmogelijkheden te integreren in de populaire chatapp WeChat en door eigen betaalapps te lanceren als Alipay.

Om die bedreiging in te dammen hebben Amerikaanse banken de samenwerking gezocht met technologiebedrijven. De creditcard die Apple uitgeeft is een samenwerking met Goldman Sachs. Google gaat voor de bankrekeningen in zijn Google Pay-app samenwerken met Citigroup en eerder sloot JPMorgan Chase al een deal met Airbnb en Amazon.

Facebook gooit het over een iets andere boeg. Het bedrijf achter het socialemediaplatform en onder meer de berichtendiensten WhatsApp en Instagram ontwikkelt een eigen cryptomunt. Ook daarvoor wordt samenwerking gezocht met de gevestigde orde.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alphabet 71% zegt verkopen 7 stemmen
Alphabet 71% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare