Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

President-commissaris Unilever doet stap terug

Gepubliceerd op 13 nov 2019 om 08:25 | Views: 2.586

UNILEVER 17:35

53,77 -0,23 (-0,43%)

ROTTERDAM (AFN) - President-commissaris Marijn Dekkers van Unilever doet per direct een stapje terug. Volgens het was- en levensmiddelenconcern wil hij zich kunnen concentreren op zijn groeiende verantwoordelijkheden als oprichter en voorzitter van investerings- en adviesbureau Novalis LifeSciences.

Dekkers, die in 2016 aantrad, blijft wel aan als commissaris van Unilever. De 62-jarige oud-baas van het Duitse chemieconcern Bayer begon in 2017 al met Novalis. De raad van commissarissen van Unilever heeft Nils Andersen doorgeschoven om het toezichtsorgaan voor te zitten.

"Mijn beslissing om terug te treden is moeilijk geweest", zegt Dekkers zelf over zijn besluit. Maar hij kijkt er naar eigen zeggen naar uit om zijn opvolger bij Unilever aan het werk te zien.

Ervaren bestuurder

Andersen (61) is de voormalige topman van bierbrouwer Carlsberg en scheepvaartconcern A.P. Møller-Mærsk. Hij is ook al voorzitter van de raad van commissarissen van verfreus AkzoNobel. Daarnaast is hij commissaris bij het Britse olie- en gasconcern BP en president-commissaris bij de Deense retailer Salling Group. Andersen heeft besloten die laatste twee functies in maart neer te leggen.

Binnen de raad van commissarissen van Unilever stapt Andersen uit het zogeheten auditcomité en hij wordt benoemd als lid van de commissie die zich bezighoudt met beloningen. Tegelijk wordt hij voorzitter van de commissie die gaat over benoemingen en goed bestuur. In die laatste twee commissies zit ook Dekkers nog.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
UNILEVER 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

UNILEVER

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links