Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Home Depot positiever gestemd

ATLANTA (AFN/BLOOMBERG) - Home Depot heeft de prognose voor de groei van de opbrengsten dit jaar opgevoerd. Dat deed 's werelds grootste doe-het-zelfketen bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Home Depot nam door het opvoeren van de verwachtingen zorgen bij marktkenners over de situatie op de Amerikaanse doe-het-zelfmarkt wat weg.

Die zorgen waren ontstaan door enkele zwakkere indicatoren over de huizenmarkt. Desondanks blijven de huizenprijzen nog steeds stijgen. En dat ziet Home Depot als een belangrijk signaal en een reden dat klanten geld blijven uitgeven om klussen in en om het huis te doen. Home Depot rekent nu voor het gehele jaar op een omzetgroei van 7,2 procent van een eerder voorspelde 7 procent.

Ook de winstverwachting werd, in aanloop naar de belangrijke feestdagenperiode, verhoogd. Home Depot mikt nu op een winst per aandeel van 9,75 dollar voor het hele jaar, waar het eerder een resultaat van 9,42 dollar per aandeel voorspelde. In het afgelopen derde kwartaal kwam de omzet van Home Depot uit op 26,3 miljard dollar. De winst bedroeg 2,9 miljard dollar, of 2,51 dollar per aandeel. De cijfers overtroffen de doorsnee verwachting van analisten, het aandeel Home Depot stond in de voorbeurshandel hoger.

Lees over dit aandeel ook

  1. 28 mrt Home Depot neemt SRS over voor ruim 18 miljard dollar
  2. 20 feb Home Depot levert omzet en winst in

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Home Depot

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links