Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Minnen op koersborden Europa

Minnen op koersborden Europa

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam kleurde maandagmiddag rood. Ook elders in Europa gingen graadmeters omlaag. Beleggers moeten het de eerste sessie van de week doen met een nagenoeg lege agenda. In de AEX was kabel- en telecomconcern Altice een opvallende stijger, waar het eerder op de dag nog tot de sterkste dalers behoorde.

De AEX-index op Beursplein 5 noteert kort na de openingsbel op Wall Street 0,5 procent lager op 544,53 punten. De MidKap daalde 0,8 procent tot 816,08 punten. De beurzen in Londen Frankfurt en Parijs speelden 0,3 tot 1,2 procent kwijt

Bij de hoofdfondsen in Amsterdam was Altice de sterkste stijger met een winst van 2,4 procent. Het kabel- en telecomconcern stond de afgelopen tijd al zwaar onder druk en verloor vorige week ruim een kwart aan beurswaarde.

Boskalis wint

Verder stond alleen baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis (plus 1,2 procent) duidelijk op winst. Tankopslagbedrijf Vopak sloot de rij in de AEX met een min van 2,1 procent. De Britse bank HSBC schroefde zijn aanbeveling voor het aandeel terug naar houden.

Shell verloor 0,3 procent. Het olie- en gasconcern verkoopt nog deze week een belang van 8,5 procent in zijn Australische branchegenoot Woodside Petroleum. Shell rekent daarbij op een opbrengst van circa 1,7 miljard dollar voor belasting. Na de transactie houdt het Nederlands-Britse bedrijf een belang over van 4,8 procent in Woodside.

Fugro bovenaan

Bij de middelgrote fondsen was Fugro de sterkste stijger. De bodemonderzoeker won 2 procent. Kunstmestproducent OCI sloot de rij met een verlies van 3,3 procent. Air France-KLM volgde met een min van 1,9 procent. Volgens de online barometer van BinckBank staat de luchtvaartcombinatie bovenaan de verkooplijstjes van beleggers.

In Londen won Taylor Wimpey 0,5 procent. De Britse huizenbouwer liet in een handelsupdate weten op koers te liggen voor verdere groei. Sonova zakte in Zürich 4,3 procent na tegenvallende halfjaarcijfers van de Zwitserse maker van gehoorapparaten. In Frankfurt verloor energieconcern Innogy, het moederbedrijf van Essent, bijna 2 procent na publicatie van resultaten.

De euro was 1,1661 dollar waard, tegen 1,1655 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,1 procent tot 56,78 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent minder en werd verhandeld voor 63,29 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 13 november 2017 17:16
    Wat is er met die iex app aan de hand,hij staat wel 4-5 keer heen en weer te springen,voor hij eindelijk goed staat en als je een kleine correctie in je verhaal,wil aanbrengen,verdwijnt alles van het scherm,dat rare gedans gebeurd alleen bij iex,moet hier niet hoognodig,wat verbetert worden,hopenlijk,gaan we na lelijke minnen,nog leuk sluiten,geluk ermee!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links