Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street begint week met klein verlies'

'Wall Street begint week met klein verlies'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen de nieuwe handelsweek maandag naar verwachting met kleine minnen aanvangen. Beleggers kijken nog altijd met een schuin oog naar het bezoek dat de Amerikaanse president Donald Trump brengt aan Azië. Verder zorgen overnameperikelen voor reuring in de speelgoedbranche en kondigde General Electric (GE) aan met een strategie-update te komen.

De dertiendaagse Azië-trip van Trump loopt zo langzaamaan op zijn eind. Op maandag had de Amerikaan een ontmoeting met de Filipijnse president Rodrigo Duterte. Een dag eerder hintte Trump in Manilla nog op een ,,grote verklaring" op het gebied van de handel. Daarover zal hij woensdag mededelingen doen als hij weer voet op Amerikaanse bodem heeft gezet.

De aandacht op de beursvloer gaat maandag vooral uit naar speelgoedmakers Mattel en Hasbro. Laatstgenoemde, bekend van onder meer Monopoly en Cluedo, zou vrijdag zijn interesse in Mattel, het bedrijf achter onder meer Fisher Price, Barbie en de auto's van Hot Wheels, bekend hebben gemaakt. Het aandeel Mattel staat maandag voor een koerssprong, terwijl ook beleggers in Hasbro een dergelijke stap naar verwachting kunnen waarderen.

GE

GE maakte al wel bekend dat het voor de derde keer in zijn 125-jarige geschiedenis het dividend zal verlagen. Naar verwachting kondigt het concern later aan dat het zich gaat focussen op zijn activiteiten op het gebied van luchtvaart, gezondheidszorg en energie en andere activiteiten wil gaan afstoten.

Verder zal er aandacht zijn voor vliegtuigmaker Boeing. Het bedrijf wist een miljardenorder van luchtvaartmaatschappij Emirates binnen te slepen. Verder opende Tyson Food de boeken en maakte investeerder Brookfield Property Partners bekend de resterende aandelen die het nog niet bezit in eigenaar van winkelcentra GGP over te nemen.

De beurzen in New York sloten vrijdag voor de tweede dag op rij met verlies. De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent lager op 23.422,21 punten. De bredere S&P 500 zakte 0,1 procent naar 2582,30 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq sloot vrijwel vlak op 6750,94 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links