Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Wall Street begint week met klein verlies'

Gepubliceerd op 13 nov 2017 om 14:36 | Views: 1.864

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

24.465,64 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen de nieuwe handelsweek maandag naar verwachting met kleine minnen aanvangen. Beleggers kijken nog altijd met een schuin oog naar het bezoek dat de Amerikaanse president Donald Trump brengt aan Azië. Verder zorgen overnameperikelen voor reuring in de speelgoedbranche en kondigde General Electric (GE) aan met een strategie-update te komen.

De dertiendaagse Azië-trip van Trump loopt zo langzaamaan op zijn eind. Op maandag had de Amerikaan een ontmoeting met de Filipijnse president Rodrigo Duterte. Een dag eerder hintte Trump in Manilla nog op een ,,grote verklaring" op het gebied van de handel. Daarover zal hij woensdag mededelingen doen als hij weer voet op Amerikaanse bodem heeft gezet.

De aandacht op de beursvloer gaat maandag vooral uit naar speelgoedmakers Mattel en Hasbro. Laatstgenoemde, bekend van onder meer Monopoly en Cluedo, zou vrijdag zijn interesse in Mattel, het bedrijf achter onder meer Fisher Price, Barbie en de auto's van Hot Wheels, bekend hebben gemaakt. Het aandeel Mattel staat maandag voor een koerssprong, terwijl ook beleggers in Hasbro een dergelijke stap naar verwachting kunnen waarderen.

GE

GE maakte al wel bekend dat het voor de derde keer in zijn 125-jarige geschiedenis het dividend zal verlagen. Naar verwachting kondigt het concern later aan dat het zich gaat focussen op zijn activiteiten op het gebied van luchtvaart, gezondheidszorg en energie en andere activiteiten wil gaan afstoten.

Verder zal er aandacht zijn voor vliegtuigmaker Boeing. Het bedrijf wist een miljardenorder van luchtvaartmaatschappij Emirates binnen te slepen. Verder opende Tyson Food de boeken en maakte investeerder Brookfield Property Partners bekend de resterende aandelen die het nog niet bezit in eigenaar van winkelcentra GGP over te nemen.

De beurzen in New York sloten vrijdag voor de tweede dag op rij met verlies. De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent lager op 23.422,21 punten. De bredere S&P 500 zakte 0,1 procent naar 2582,30 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq sloot vrijwel vlak op 6750,94 punten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links