Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

KBC verlaagt advies Fagron van buy naar hold

Gepubliceerd op 13 oktober 2020 10:07 | Views: 2.262 | Onderwerpen: advies

Fagron 27 jan

20,36 -0,24 (-1,17%)

KBC Groep 27 jan

57,16 -1,70 (-2,89%)

AMSTERDAM (AFN) - KBC Securities verlaagt zijn beleggingsadvies voor apothekenleverancier Fagron van buy naar hold. Het koersdoel blijft gelijk, op 21,5 euro. Volgens de bank vallen de resultaten in Europa wat tegen in het derde kwartaal. Daarbij is de koers van het aandeel de laatste tijd al sterk gestegen.

Er was een wat lagere vraag naar planbare zorg in Europa door het coronavirus, wat zijn weerslag had op het onderdeel Compounding Services, waar geneesmiddelen op maat worden gemaakt vanuit de bereidingsapotheken. Vooral ouderen zijn nog steeds terughoudend om naar de dokter of apotheek te gaan.

Kenners van ING benoemen ook de wat tegenvallende resultaten in Europa en Noord-Amerika. De bank merkt op dat de concurrentie voor het onderdeel Compounding Services in Nederland is toegenomen. De verkoop in die divisie is op jaarbasis met 20 procent gedaald. ING handhaaft een hold-advies met een koersdoel van 18,5 euro.

Explosieve groei

De markt in Latijns-Amerika liet volgens KBC een onverwachte explosieve groei zien. De vergelijkbare omzet van Fagron werd in het derde kwartaal met ruim 10 procent opgevoerd.

Het aandeel Fagron noteerde dinsdagochtend omstreeks 10.10 uur 7,6 procent lager op 20,34 euro. Daarmee was het aandeel met afstand de sterkste daler in de MidKap.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KBC Groep 50% zegt kopen 2 stemmen
Fagron 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare