Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Apple: TV-dienst drukt niet op resultaat

Gepubliceerd op 13 september 2019 21:25 | Views: 3.268

Apple 08 apr

266,07 +6,64 (+2,56%)

CUPERTINO (AFN/BLOOMBERG) - De introductie van een nieuwe tv-dienst heeft volgens Apple geen negatieve gevolgen voor het resultaat. Daarmee weerspreekt Apple de conclusie van een analistenrapport.

Volgens een analist van Goldman Sachs zal het resultaat geraakt worden doordat Apple zijn nieuwe Apple TV+-dienst een jaar lang gratis aanbiedt. De marktkenner verlaagde om die reden zijn koersdoel voor het aandeel.

Apple was het niet met die lezing eens. De koers van Apple stond onder druk door het rapport van Goldman maar toonde na de verklaring van Apple enig herstel.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Apple 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Apple

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Knight V
0

Daarom, is het goed als analisten onder de loep worden genomen en zij zelfs onder een vergrootglas staan en door andere analisten hun rapporten worden nagekeken.

Ze staan boven iedereen en niemand weet of ze voor eigen parochie praten of dat ze een bedrijf onderuit willen schoppen.

Goldman sachs heeft ook derivatenhandel omhoog gepushed, zodat er miljarden verkocht werden en later bleek het een zeepbel te zijn.


shortie
0
quote:

Knight V schreef op 15 september 2019 09:31:Daarom, is het goed als analisten onder de loep worden genomen en zij zelfs onder een vergrootglas staan en door andere analisten hun rapporten worden nagekeken.

Ze staan boven iedereen en niemand weet of ze voor eigen parochie praten of dat ze een bedrijf onderuit willen schoppen.

Goldman sachs heeft ook derivatenhandel omhoog gepushed, zodat er miljarden verkocht werden en later bleek het een zeepbel te zijn.
Laat Apple dan ook maar eens uitleggen waar de kosten voor Apple TV dan wel blijven of anders, waar dat de verborgen inkomsten zitten.
Linksom of rechtsom, wanneer je een product gratis aanbiedt kost dat simpelweg geld en druk dat dus direct of indirect op je resultaat.
Gunther
0
Denk dat deze analist iets te diep ingegaan is op ASC 606 - revenue recognition, waarbij Apple TV als een separate performance obligation wordt gezien. Qua earnings valt hierdoor een deel van de earnings wat later, maar de cash impact is uiteraard nihil en waardering doe ik altijd op basis van cash flow. Denk dat ze met de prijs voor Apple TV een groot publiek gaan trekken.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare