Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'EU moet vliegtaks overwegen'

Gepubliceerd op 13 september 2019 18:39 | Views: 2.943 | Onderwerpen: Europa

Air France-KLM 08 apr

5,29 -0,03 (-0,53%)

HELSINKI (AFN) - De EU moet de milieukosten van het vliegverkeer aanpakken. Een van de opties is de invoering van een Europese vliegbelasting, zei de Franse minister Bruno Le Maire in Helsinki na afloop van een bijeenkomst van de EU-ministers van Financiën. Ze spraken daar voor het eerst over de financiering van de overgang naar een groene economie.

Nederland dringt al langer aan op de invoering van een gezamenlijke vliegtaks. Als er voor 2021 geen Europees akkoord is wil het kabinet een Nederlandse belasting invoeren, zoals afgesproken in het regeerakkoord. Zes EU-landen hebben al een vliegtaks: Frankrijk, Duitsland, Italië, Zweden, Oostenrijk en Groot-Brittannië. Het gaat om heffingen op de tickets.

Volgens EU-commissaris Valdis Dombrovskis moet er ook dringend een classificatiesysteem komen voor groene investeringen. "Investeerders moeten weten dat ze hun geld echt duurzaam beleggen." Het klimaat moet volgens hem een centraal thema worden op de vergaderingen en bij de besluiten van de Europese ministers van Financiën.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
het zwaard
0
Misschien zou er beter enkel 'n vliegtaks komen voor luchtvaartmaatschappijen met een oudere vloot en die dus meer vervuild zijn. Deze taks zou dan deze maatschappijen kunnen aanzetten om hun vloot vlugger te moderniseren.
suske wiet
1
Als deze opbrengsten dan gebruikt gaan worden voor het milieu is dat correct .
Maar het is gelijk accijnzen en BTW op brandstoffen die gebruikt zijn voor alles te betalen .
De bevolking is bereid om te betalen maar het moet correct besteed worden .
suske wiet
0
[quote alias=het zwaard id=11828057 date=201909131852]
Misschien zou er beter enkel 'n vliegtaks komen voor luchtvaartmaatschappijen met een oudere vloot en die dus meer vervuild zijn. Deze taks zou dan deze maatschappijen kunnen aanzetten om hun vloot vlugger te moderniseren.
[/quote
Dat staat in de pijplijn ,daar ligt het probleem niet .
Minder verbruik fossiele brandstoffen is minder inkomsten .
Waar gaan we dit halen ?]
het zwaard
0
@ Suske:Minder verbruik is ook meer winst voor de luchtvaartmaatschappijen. Hierop moet belasting betaald worden alsook een RV op de dividenden voor de aandeelhouders. Het is toch ook niet normaal dat er op kerosine geen accijnzen moet betaald worden. Een studie van de Europese commissie wees uit dat indien men kerosine zou belasten in de EU de koolstof emissie in de EU alleen al zou afnemen met 16.4 miljoen ton of evenveel wanneer men 8 miljoen auto's permanent van de weg zou halen. Het verlies aan inkomsten voor de Staat weegt niet op wat deze laatste jaarlijks voor een beter leefmilieu moet betalen.
lodewijk70
1
Goed idee. Dan is deze taks ook niet te ontlopen. De enige manier om deze extreem overlastgevende industrie terug te dringen is door het vliegen wat duurder te maken. Het vliegen is nu veel te goedkoop.
suske wiet
1
Ze willen belasten op het ticket .
Ze kunnen beter belasten op de kerosine .
Dat is beter verdeeld .,dan gaan de grootste vervuilers de lasten dragen .
Nu gaat de kleine man het gelach betalen .
dasokwat
1
Deze " progressieve " figuren zouden het liefst weer met paard en wagen gaan rijden, hoewel zo'n paard ook weer CO2 produceerd
huseman1
0
Jager63
0
quote:

huseman1 schreef op 14 september 2019 10:29:


De enige echte oplossing is minder mensen op de overbevolkte planeet

Daar is al een beproefde manier voor bedacht!
TA=verlies
0
quote:

huseman1 schreef op 14 september 2019 10:29:


De enige echte oplossing is minder mensen op de overbevolkte planeet


Zo is het!
erjee-ff
0
Belasten, belasten, belasten, misschien wordt het tijd om met een beter alternatief te komen. Hoge snelheids treinen zouden het alternatief moeten zijn (en kunnen zijn) als men dienstregelingen op elkaar aan liet sluiten, overstappen zou kunnen garanderen, eenvoudig en kosteneffectief internationaal zou kunnen boeken. Mensen nemen het vliegtuit echt niet alleen omdat het goedkoper is, maar ook omdat het eenvoudiger is.

Ik reis regelmatig naar London, dan vlieg ik van Rotterdam naar London City. Appeltje eitje (nu nog..). Eurostar? Geen vergelijk. Duurt langer en is veel duurder. En dat is dan nog een trein waar je niet voor hoeft over te stappen.
erjee-ff
0
quote:

huseman1 schreef op 14 september 2019 10:29:


De enige echte oplossing is minder mensen op de overbevolkte planeet

Uiteindelijk wel natuurlijk.
Toen Fluitsma en van Tijn het liedje "15 miljoen mensen" schreven, was het 1996 en woonden er ruim 2 miljoen mensen minder in Nederland dan nu. En de prognoses van het CBS wijzen op nog een miljoen mensen. Tel daar de trend bij op dat mensen ouder worden, en langer in kleinere verbanden wonen. Dat betekent zo maar dat er een half miljoen auto's bij kunnen komen, en een half miljoen huizen nodig zijn, en da's alleen om de prognoses bij te kunnen benen, dan hebben we het niet over achterstanden die de afgelopen 10 jaar ontstaan zijn, die nog weggewerkt moeten worden.

Uiteraard zal een fors deel van die bevolkingsgroei plaats vinden in het westen van het land, daar waar de druk op voorzieningen en infrastructuur al heelerg hoog is. En nadrukkelijk, en dat blijkt ook uit de prognoses van het CBS, zullen de grote steden een fors deel van die groei voor hun kiezen krijgen.
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare