Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kone zet in op fusie liftentak Thyssenkrupp

Gepubliceerd op 13 sep 2019 om 17:57 | Views: 1.262

THYSSENKRUPP AG O.N. 21 nov

11,61 -1,77 (-13,23%)

ESPOO (AFN/BLOOMBERG) - Liftenmaker Kone wil fuseren met de liftentak van industriegigant Thyssenkrupp. Het Finse bedrijf werkt aan een voorstel waarmee het hoopt investeerders die ook interesse hebben in het onderdeel van Thyssenkrupp te snel af te zijn.

Kone-topman Henrik Ehrnrooth ziet een samensmelting voor zich waarbij Thyssenkrupp als belangrijke aandeelhouder verbonden blijft aan het fusiebedrijf. Volgens hem zijn er flinke synergievoordelen te behalen en zijn er geen onoverkomelijke bezwaren van mededingingsautoriteiten te verwachten.

Eerder gaf Thyssenkrupp aan de voorkeur te hebben voor de verkoop van een minderheidsbelang aan investeerders. Een eerdere fusiepoging van de staalactiviteiten met de Europese staaldivisie van Tata Steel liep namelijk stuk op mededingingsbezwaren. Thyssenkrupp keek ook naar een eventuele beursgang van het onderdeel, dat wordt gewaardeerd op 15 miljard euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
THYSSENKRUPP AG O.N.

Gerelateerd

THYSSENKRUPP AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links