Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX iets hoger in middaghandel

AEX iets hoger in middaghandel

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs stond vrijdag halverwege de middag licht in de plus. Ook elders in Europa lieten de beursgraadmeters weinig beweging zien. Beleggers deden het rustig aan na de recente sterke opmars. Op het Damrak bleven de financiële bedrijven in trek na de nieuwe stimuleringsmaatregelen die de Europese Centrale Bank (ECB) een dag eerder aankondigde.

De AEX-index op Beursplein 5 stond kort na aanvang van de handel in New York 0,2 procent hoger op 576,02 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 839,76 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen tot 0,4 procent. Londen ging een fractie omhoog.

De banken en verzekeraars ING, NN Group, Aegon, ASR en ABN AMRO wonnen tot 3 procent. Staalconcern ArcelorMittal profiteerde van de hoop op een tijdelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China en stond met een plus van 3,6 procent bovenin de AEX. De informatieleveranciers RELX en Wolters Kluwer sloten de rij met verliezen tot 3,1 procent.

Adviesverhoging

Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis won 2,7 procent in de Midkap na een adviesverhoging door ING. TKH was met een plus van 3,2 procent de grootste stijger. Het technologiebedrijf heeft de overname van de Duitse cameramaker SVS-Vistek afgerond. De overname, die eind juli werd aangekondigd, draagt per direct bij aan de winst van TKH.

Prosus steeg 2,2 procent. Analisten van Spin-Off Research zijn het volgen van de dochteronderneming van het Zuid-Afrikaanse techbedrijf Naspers, die afgelopen woensdag naar de Amsterdamse beurs ging, gestart met een koopadvies.

In Parijs steeg Bollore 2,7 procent na sterke halfjaarcijfers van het Franse transportbedrijf. Het Britse ingenieursbedrijf IMI zakte 0,9 procent in Londen na een verkoopadvies van Berenberg.

De euro was 1,1077 dollar waard, tegen 1,1057 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,3 procent in prijs tot 55,28 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent meer op 60,50 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:40 AEX beperkt verlies na vergeldingsactie Israël
  2. 09:12 AEX lager van start gegaan, slechts twee stijgers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,49 12:21
-4,87 -0,56%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links