Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Onderzoekers eisen mails van techreuzen op

WASHINGTON (AFN/RTR) - Een onderzoekscommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft interne e-mails van Amazon, Facebook, Apple en Googles moederbedrijf Alphabet opgevraagd. De berichten moeten duidelijk maken of de bedrijven zich schuldig hebben gemaakt aan machtsmisbruik en de concurrentie hebben tegengewerkt. Voor 14 oktober moeten de mails en andere bedrijfsdocumenten binnen zijn.

De juridische commissie van het Huis wil onder meer alle e-mails die de topmensen Tim Cook (Apple), Jeff Bezos (Amazon), Mark Zuckerberg (Facebook) en Larry Page (Alphabet) in de afgelopen tien jaar hebben verstuurd over overnames. Ook willen de onderzoekers informatie over marktaandelen, rivalen en belangrijkste klanten. De commissie wil van Apple onder meer weten waarom sommige apps waarmee ouders toezicht op hun kinderen konden houden, uit de App Store zijn gehaald.

Eerder deze week maakten alle vijftig Amerikaanse staten bekend dat ze samen een groot kartelonderzoek doen naar Google. De staten bekijken welke gevolgen de machtige positie van Google heeft op de markt voor digitale advertenties. Ook kijken ze of het schadelijk is voor consumenten dat één bedrijf zo veel informatie over consumenten bezit.

Ook het ministerie van Justitie in Washington onderzoekt "of en hoe" grote techbedrijven die actief zijn in "zoekopdrachten, sociale media en onlinehandel" concurrentie tegenwerken. De namen van de onderzochte bedrijven werden niet genoemd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links