Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

LSE wijst bod Hongkongse beurs af

Gepubliceerd op 13 sep 2019 om 14:03 | Views: 1.026

Euronext 21 nov

67,85 0,00 (0,00%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - London Stock Exchange (LSE) heeft een overnamebod van zijn Hongkongse branchegenoot afgewezen. Het bestuur van de Britse beursuitbater stemde unaniem tegen de toenadering van Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEX). LSE ziet ook geen aanleiding om in gesprek te gaan en benadrukt zijn samenwerking met de beurs in Shanghai.

Het bod van HKEX van 29,6 miljard pond, ruim 33 miljard euro, werd door veel kenners al niet als levensvatbaar gezien. De Hongkongse beurs wilde dat LSE afzag van een geplande overname van Refinitiv, de voormalige datatak van Thomson Reuters. LSE heeft juist aangegeven achter die overname te blijven staan.

Ook het feit dat Hongkong een Chinees gebied is, ligt gevoelig. De Britse autoriteiten kondigden al aan de overname scherp tegen het licht te willen houden vanwege mogelijke "veiligheidsimplicaties". Ook de Italiaanse minister van Financiën Roberto Gualtieri gaf al aan de situatie te bekijken. LSE is meerderheidsaandeelhouder van de beurs in Milaan.

HKEX zou volgens Financial News niet van plan zijn om de overnamepoging bij LSE te staken. Naar verluidt geeft HKEX de voorkeur aan verdere gesprekken met LSE, maar is een vijandig bod niet uit te sluiten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Euronext 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Euronext

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links