Login
 

Kalme handelsdag op beurzen Europa

Gepubliceerd op 13 sep 2017 om 15:54 | Views: 914 | Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De beurzen in Europa lieten woensdag geen opvallende koersbewegingen zien. Beleggers deden het even rustig aan na de winsten van deze week. Er was ook amper belangrijk nieuws om de beurshandel richting te geven.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 0,3 procent hoger op 528,13 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 813,40 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt wonnen 0,1 procent. De Londense FTSE-index zakte 0,3 procent.

In de AEX werd de kopgroep gevormd door ABN AMRO, Galapagos, KPN, SBM Offshore en ING met koerswinsten tot 1,1 procent. Bij de grootste dalers stonden Gemalto, Unibail-Rodamco en ASML met minnen tot 0,5 procent.

ASR

In de MidKap stond kunstmestproducent OCI onderaan met een verlies van 1,8 procent. Sterkste stijger was ASR met een plus van 0,6 procent. De verzekeraar neemt de Nederlandse activiteiten van zijn Italiaanse branchegenoot Generali over. De overname kost ASR in totaal zo'n 200 miljoen euro.

Kardan maakte op de lokale markt een koerssprong van ruim 9 procent. Tahal Consulting Engineers, een dochterbedrijf van de Israëlische investeringsmaatschappij, heeft in India twee waterinfraprojecten verworven met een gezamenlijke waarde van circa 64 miljoen euro.

Apple

De toeleveranciers van Apple stonden onder druk na de presentatie van de nieuwe iPhones van het Amerikaanse technologiebedrijf. Dialog Semiconductor en STMicroelectronics, die chips leveren aan Apple, verloren 2 en 0,4 procent.

In Oslo ging Seadrill 16,7 procent omhoog. De Noorse oliedienstverlener heeft faillissementsbescherming aangevraagd en werkt aan een overeenkomst met schuldeisers waarbij het vraagt om een kapitaalinjectie van 1 miljard dollar. Seadrill heeft net als veel andere bedrijven last van de malaise in de oliesector.

De euro was 1,1955 dollar waard, tegen 1,1967 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse ruwe olie werd 0,8 procent duurder op 48,63 dollar. Brentolie stond 0,5 procent hoger op 54,56 dollar per vat.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links