Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Uitkeringsaanvragen VS na maanden weer onder 1 miljoen

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal Amerikanen dat zich vorige week tot de overheid wendde voor een werkloosheidsuitkering is voor het eerst in maanden onder de 1 miljoen uitgekomen. In totaal deden 963.000 mensen vorige week een beroep op het sociale vangnet. Sinds maart was het wekelijks aantal aanvragen niet zo laag.

Een week eerder deden nog een kleine 1,2 miljoen mensen een beroep op een uitkering. Dat aantal werd met 5000 naar boven bijgesteld. Voor deze week gingen economen in doorsnee opnieuw uit van ruim een miljoen aanvragen, namelijk 1,1 miljoen.

Sinds de start van de coronapandemie zijn tientallen miljoenen Amerikanen al dan niet tijdelijk hun baan kwijtgeraakt. Dat er ook nu nog steeds honderdduizenden aanvragen bijkomen, komt door grote reorganisaties die bedrijven aankondigen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. Pavlov44 13 augustus 2020 16:02
    Het normale cijfer lag al jarenlang tussen de 200-250.000, oftewel nog altijd 4-5x zo hoog als normaal. De US economie is wel extreem flexibel dus wie een uitkering aanvraagt kan over een maand weer ergens anders vast aan het werk zijn, dat is ook deels waarom de werkloosheid nog niet is geexplodeerd richting 20%. En de andere reden daarvoor is dat de werkloosheid zwaar wordt gemanipuleerd door vrijwel iedere zittende regering, zowel door de labor force truc (bepaalde werklozen wel/niet meer meetellen) alsmede statistische trucs waar wij het bestaan nog niet eens van weten. In elk geval weten we op z'n vroegst pas na November hoe de reeele economie in de US er nou echt voor staat.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links