Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Aegon maakt werk van versterken balans'

Gepubliceerd op 13 augustus 2020 09:19 | Views: 11.362 | Onderwerpen:

Aegon 22 jan

3,50 -0,06 (-1,58%)

AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar Aegon maakt eindelijk werk van het versterken van de balans. Die conclusie trekken kenners van KBC Securities na de halfjaarcijfers van de verzekeraar. Volgens ING is de boodschap van nieuwbakken topman Lard Friese duidelijk.

Friese kondigde onder meer aan in het dividend te snijden. Verder gingen de financiële doelen overboord. In december wordt de strategie van de onderneming uit de doeken gedaan.

Volgens KBC waren de resultaten van Aegon verre van goed, maar zeker niet catastrofaal. Dat er nu werk wordt gemaakt van het opschonen van bepaalde zaken is volgens KBC een positieve eerste stap. Volgens de kenners zal Aegon nog met de nodige tegenwind te maken krijgen, maar zijn er al wel significante stappen gezet.

ING

ING meent dat aandeelhouders op de korte termijn de pijn van de ingrepen zullen gaan voelen, nu Aegon zich vooral gaat toeleggen op de lange termijn. Dat betekent onder meer dat Aegon zich zal gaan richten op de afbouw van schulden.

KBC handhaafde zijn hold-advies op Aegon, met een koersdoel van 3 euro. ING, dat ook een hold-advies hanteert, blijft bij zijn koersdoel van 3,2 euro. Het aandeel van de verzekeraar stond donderdag na krap een uur handelen 12,9 procent lager op 2,63 euro en was met afstand de grootste verliezer in de AEX.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 70% zegt kopen 60 stemmen

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 torro 13 augustus 2020 10:10
  quote:

  A 's schreef op 13 augustus 2020 10:01:


  Waar zijn de glorietijden van Aegon van de VORIGE EEUW gebleven toen de woekerpolissen met bosjes verkocht werden.
  Sinds begin deze eeuw is het een failliete tent.

  Maar gelukkig dat er nog iemand nog hoop heeft, en dat is KBC !!!!!!
  misschien een lekker hapje voor KBC
 2. forum rang 7 bp5ah 13 augustus 2020 17:51
  quote:

  ruchhouwer schreef op 13 augustus 2020 13:44:


  Bij huidige koers, winstgevendheid en perspectief van het bedrijf wordt het voor tijd consolidatie. Voor de aandeelhouder is er alleen wat te halen bij een overname welke nodig is om het bedrijf gezonder te maken. Eerst maar weer onder de € 2,-


  ruchhouwer

  Hûnekop ...
 3. A 's 14 augustus 2020 19:07
  Niks "naam veranderen" : helemaal verdwijnen van de aardbol. De schulden bedragen €6,6 miljard en dat is net zoveel als heel Unibail Rodamco waard is.

  Iedereen kent wel mensen in zijn of haar omgeving die met alle respect eigenlijk niet kunnen bevatten hoeveel 6,6 miljard is : Dat is net zoveel als 180.000 modale bruto jaarsalarissen. Wanneer die 180,000 mensen allemaal afzien van 1 brutojaarsalaris en doneren aan AEGON dan is de "strategische focus" daar opgelost!!! Snap je !!!
10 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare