Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aegon onderuit in lagere AEX

Gepubliceerd op 13 augustus 2020 09:14 | Views: 6.984 | Onderwerpen:

Aegon 17:35

2,16 -0,08 (-3,49%)

AEX 18:05

550,85 -1,63 (-0,30%)

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Aegon ging donderdag hard onderuit op de Amsterdamse beurs na het intrekken van de financiële doelstellingen door de verzekeraar. De Europese beurzen deden overwegend een stap terug na de recente sterke opmars. Beleggers verwerkten onder meer de resultaten van grote Europese bedrijven als Carlsberg, Deutsche Telekom, RWE, TUI en Thyssenkrupp.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,7 procent lager op 571,11 punten. De MidKap daalde een fractie tot 814,85 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren tot 0,3 procent. De Londense FTSE-index leverde 1,1 procent in.

Aegon was hekkensluiter bij de Amsterdamse hoofdfondsen met een koersval van 12,5 procent. De verzekeraar zag de nettowinst in de eerste jaarhelft fors dalen en trok zijn financiële verwachtingen voor dit jaar en volgend jaar in door de coronacrisis. Ook werd het dividendbeleid aangepast, waarbij aandeelhouders op een lagere uitkering moeten rekenen. Aan het einde van het jaar zal de nieuwe topman Lard Friese, die aantrad in mei, de nieuwe financiële doelen presenteren. Maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway zette de opmars voort en ging aan kop met een plus van ruim 1 procent.

ForFarmers

Bij de kleinere bedrijven zakte veevoerbedrijf ForFarmers 2,9 procent na publicatie van de halfjaarcijfers. AND dikte 10 procent aan. De kaartenmaker schroefde zijn omzet in de eerste jaarhelft met meer dan een vijfde op.

In Frankfurt kelderde Thyssenkrupp 11 procent. Het Duitse staal- en industrieconcern kreeg in het afgelopen kwartaal een flinke tik door de coronacrisis. Vooral de malaise in de auto-industrie, zijn belangrijkste afzetmarkt, zette de prestaties onder druk. Ook TUI (min 4,2 procent) heeft zwaar te lijden onder de virusuitbraak. De reisorganisatie had afgelopen kwartaal vrijwel geen inkomsten door de reisrestricties om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Deutsche Telekom

Deutsche Telekom won 2,6 procent. Het moederbedrijf van T-Mobile Nederland verhoogde de verwachtingen voor het hele jaar. Het Duitse energieconcern RWE sloot het eerste halfjaar af met een hoger resultaat en klom 1,6 procent. In Kopenhagen daalde Carlsberg 5,6 procent. De Deense bierbrouwer verwacht dit jaar als gevolg van de coronacrisis een fors lagere winst te behalen.

De euro was 1,1823 dollar waard tegen 1,1794 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie daalde 0,3 procent in prijs tot 42,54 dollar. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper op 45,32 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 64% zegt kopen 22 stemmen
AEX 55% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Aegon

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare