Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Coronacrisis geeft staalconcern ThyssenKrupp harde tik

Gepubliceerd op 13 augustus 2020 08:57 | Views: 1.530

ArcelorMittal 17:36

10,57 -0,97 (-8,39%)

THYSSENKRUPP AG O.N. 18 sep

5,61 -0,10 (-1,79%)

ESSEN (AFN) - Het Duitse staal- en industrieconcern ThyssenKrupp heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een flinke tik gekregen door de wereldwijde coronacrisis. Vooral de malaise in de auto-industrie, zijn belangrijkste afzetmarkt, zette de prestaties onder druk. Wel ziet de onderneming momenteel de eerste tekenen van stabilisatie, zo benadrukte het.

Het aangepaste operationele verlies voor de verslagperiode, waar de recent verkochte liftentak uit is gehaald, kwam uit op 679 miljoen euro. Dat is overigens beter dan de eerder afgegeven prognose van ThyssenKrupp: in mei rekende de onderneming nog op een negatief resultaat tot 1 miljard euro. "We hebben hard gewerkt om de kosten onder controle te krijgen", aldus bestuurder Martina Merz.

Bij de staaltak ziet ThyssenKrupp overigens nog geen signalen van herstel.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 50% zegt kopen 10 stemmen
THYSSENKRUPP AG O.N. 57% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

THYSSENKRUPP AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare