Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winst zakenbank NIBC vrijwel geheel verdampt door corona

Gepubliceerd op 13 augustus 2020 07:33 | Views: 2.185 | Onderwerpen: NIBC

NIBC Holding N.V. 17:35

6,94 -0,06 (-0,86%)

DEN HAAG (AFN) - Zakenbank NIBC heeft in de eerste helft van het jaar een fiks lagere winst geboekt dan een jaar eerder. Dat komt voor een groot deel doordat de bank meer afschrijvingen deed voor kredietverliezen bij zakelijke klanten. In zijn halfjaarbericht wijst de financieel dienstverlener dan ook vooral naar de coronacrisis als oorzaak van de slechtere prestaties.

De nettowinst over de meetperiode bedroeg 3 miljoen euro, waarmee het nettoresultaat van 83 miljoen euro een jaar eerder vrijwel geheel is weggevaagd. De negatieve gevolgen van de crisis voor klanten van NIBC werden gedurende het eerste halfjaar "langzaam maar zeker duidelijk", stelt de bank.

Daar komt bij dat de pandemie allesbehalve voorbij is. Onzekerheid blijf aanhouden gezien de mogelijke tweede golf van de virusuitbraak, maar ook omdat overheidssteun voor bedrijven later dit jaar waarschijnlijk eindigt. Om die reden zette NIBC 84 miljoen euro apart voor kredietverliezen, waarvan 20 miljoen voor verwachte kredietverliezen in de komende periode.

Tegenover de gedaalde winstgevendheid staat wel een stevigere kapitaalbuffer. De zogeheten CET1-ratio nam toe tot 18,5 procent aan het einde van juni, tegenover 17,1 procent aan het einde van vorig jaar. NIBC wijst daarbij op doorgaande inspanningen om het risicoprofiel van zijn portefeuille aan te passen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NIBC Holding N.V. 75% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare