Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Oproep om stopzetten vacaturedienst Google'

BRUSSEL (AFN) - Aanbieders van vacature- en wervingssites willen dat de Europese Commissie een concurrerende dienst van Google tijdelijk verbiedt. Dat staat in een brief aan EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) die persbureau Reuters heeft ingezien. Vestager onderzoekt momenteel al of Google met zijn vacaturediensten misbruik maakt van zijn dominante positie.

De 23 ondertekenaars klagen dat Google zijn eigen dienst bovenaan zet bij de resultaten in zijn zoekmachine. Als Brussel de dienst niet offline haalt, willen ze naar verluidt een formele klacht indienen.

De klachten draaien om een hulpmiddel waarbij Google vacatures verzamelt van andere werkgevers, die gefilterd worden op basis van de wensen van gebruikers. De dienst linkt naar externe sites, en geeft bijvoorbeeld meldingen als er een baan voorbij komt waar gebruikers naar zoeken.

Boetes

Het steekt ondertekenaars, waaronder het Britse Best Jobs Online en het Duitse Intermedia, dat Google zijn dominante positie gebruikt zonder daar dezelfde marketinginvesteringen voor te doen als zij. Daar tegenover staan technologiebedrijven die vinden dat Google innovatie en concurrentie op de vacaturemarkt bevordert.

De Europese Commissie legde Google dit jaar al een boete op van bijna 1,5 miljard euro wegens misbruik van zijn sterke marktpositie op vlak van advertenties. Eerder kreeg het bedrijf ook al miljardenboetes uit Brussel, onder andere wegens concurrentievervalsing met het besturingssysteem Android. Onlangs kondigde de Amerikaanse marktwaakhond FTC aan grote techbedrijven onder de loep te nemen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alphabet
Alphabet
RANDSTAD NV

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Alphabet 19 apr
    154,110
    -1,22% -1,900
  2. Alphabet 19 apr
    155,709
    -1,11% -1,751
  3. RANDSTAD NV 19 apr
    48,170
    -0,37% -0,180

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links