Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Handelszorgen en yen drukken Nikkei

TOKIO (AFN) - In Japan, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de aandelenbeurs dinsdag met verlies gesloten. De zorgen over een escalatie van het Amerikaans-Chinese handelsconflict en een stijging van de Japanse yen, die in onrustige tijden als een veilige haven wordt gezien, drukten op de Japanse exportbedrijven. Ook de andere Aziatische beurzen gingen omlaag.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde 1,1 procent in de min op 20.455,44 punten. Automaker Honda en technologiebedrijf TDK, die veel omzet halen in het buitenland, kampten met de duurdere yen en verloren 2,4 procent en 3,1 procent. Bridgestone zakte 3,1 procent. De Japanse autobandenmaker verlaagde zijn winstverwachting voor dit jaar door een vertraging van de vraag in Noord-Amerika.

Staalfabrikant JFE Holdings daalde ruim 6 procent na een forse winstdaling in het afgelopen kwartaal. De geplaagde Japanse schermenmaker Japan Display kelderde meer dan 7 procent na het tiende kwartaalverlies op rij.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,8 procent lager. De Hang Seng-index in Hongkong, waar al weken wordt gedemonstreerd tegen de invloed van China, zakte 1,8 procent. Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific daalde 4,3 procent. Het vliegverkeer in Hongkong werd dinsdag hervat, nadat de luchthaven maandag werd gesloten vanwege de demonstraties. Het aandeel van Shenzhen Airport dikte daarentegen 10 procent aan. De Kospi in Seoul verloor 0,7 procent en de All Ordinaries in Sydney daalde 0,3 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 augustus 2019 09:42
    Wat een gelul allemaal over handelszorgen, zeg eens gewoon de waarheid dat Centrale Banken wereldwijd in paniek zijn omdat ze het hele systeem zien instorten..... Ja dat krijg je met die belachelijke geldcreaties en opkoopprogramma.
    Dit is het klassieke voorbeeld van alleen de kan naar voor te trappen en niets aan de onderliggende problemen te doen.

    Nogmaals edelmetalen zullen nieuwe hoogte records gaan breken dat kunnen ze met manipulatie niet langer meer tegenhouden.
    Alle markten zijn gemanipuleerd maar de edelmetalen weten zich nu te bevrijden.... Die zijn niet meer tegen te houden. Het groot kapitaal is fors aan het inslaan.
  2. [verwijderd] 13 augustus 2019 10:44
    Mensen ik waarschuw u. De banken gaan cashgeld uitbannan en op het momemt ze dat ( natuurlijk onder het mom van crimineel geld ) ze dat samen met u fijne regering hebben klaar weten te krijgen. Dan gaan banken negatieve rente invoeren. Net als nu de ECB doet bij alle banken die daar geld parkeren. Alles om u te dwingen dat u maar geld blijft pompen in die failliete economie.

    Het systeem is kapot en is met geen mogelijkheid meer te repareren. Bereid u maar voor op situatis als in Venezuela maar dan op wereldschaal.
    Zonder een nieuw geldsysteem gedekt door goud zal het vertrouwen bij mensen niet meer terugkomen en gaan we situaties zien als in Zimbabwe.

    Sinds ik in Okt 2018 vertelde dat Goud weer gaat schitteren ( en dit is nog maar de start ) is goud al met z'n $ 200,- gestegen. Vergelijk je goud met de AEX sinds okt 2018 dan zie je dat goud vele malen betere investering is dan aandelen.... en dit is nog maar het begin.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

37.068,35 08:20
-1.011,35 -2,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links