Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoofdindex Amsterdam op winst

Hoofdindex Amsterdam op winst

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond maandagmiddag op winst, mede dankzij de positieve ontvangst van een onverwacht handelsbericht van verfconcern AkzoNobel. Ook de andere Europese aandelenbeurzen wonnen terrein. Beleggers schoven de zorgen over de wereldwijde recordstijging van het aantal coronabesmettingen aan de kant en waren optimistisch gestemd aan het begin van het cijferseizoen.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde kort na de opening van de beurzen in New York 1,1 procent in de plus op 576,62 punten. De MidKap steeg 1 procent tot 770,57 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs gingen tot 1,2 procent vooruit.

AkzoNobel (plus 4,4 procent) was een van de sterkste stijgers bij de Amsterdamse hoofdfondsen. De omzet van de verffabrikant is in het tweede kwartaal met 19 procent gedaald. Door de coronacrisis stond vooral de vraag naar lakken vanuit de auto-industrie en luchtvaartsector sterk onder druk. Volgens AkzoNobel nam de tegenwind van de crisis in de loop van het kwartaal wel steeds meer af. In China was de vraag aan het einde van het kwartaal bijna weer terug op het oude niveau.

Staalsector

Staalmaker ArcelorMittal ging evenwel aan kop in de AEX, met een koerswinst van 5,6 procent. De sector was over de gehele linie in trek bij beleggers. Zo stond roestvrijstaalbedrijf Aperam bovenaan bij de middelgrote fondsen, met een plus van 5,5 procent. Outokumpu won dik 5 procent in Helsinki en Salzgitter ging 6,5 procent omhoog in Frankfurt.

Verder zakte NSI 0,2 procent na en handelsupdate. De vastgoedonderneming gaf weer een winstprognose voor 2020, nadat die in april werd ingetrokken vanwege de coronacrisis. Volgens NSI werden in het eerste halfjaar ondanks het coronavirus sterke operationele resultaten behaald.

Overname NIBC

Bij de kleinere bedrijven in Amsterdam steeg NIBC 3,7 procent. De overname van de zakenbank door investeerder Blackstone is weer een stap dichterbij. De partijen zijn het eens geworden over het gewijzigde bod.

Elders in Europa trok Ubisoft de aandacht. Het Franse videogamebedrijf kondigde afgelopen weekeinde het vertrek aan van diverse hoge functionarissen, waaronder de nummer twee van het bedrijf. De stap komt nadat diverse leidinggevenden van het softwarebedrijf eerder waren beschuldigd van aanranding en seksuele intimidatie. Het aandeel raakte bijna 6 procent kwijt in Parijs.

De euro noteerde op 1,1352 dollar, tegen 1,1311 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,9 procent minder op 40,20 dollar. Brentolie zakte 0,8 procent in prijs tot 42,89 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mr_Baldy 13 juli 2020 18:27
    quote:

    LS Investment schreef op 13 juli 2020 17:44:

    Vandaag dubbele top gevormd, morgen naar beneden?
    als je naar de gekte in VS kijk kan het niet meer omlaag, mij te link.
    mensen die nu nog instappen kunnen dan mischien nog 5 a 10% pakken maar risco van flinke dip wordt met de dag aannemelijker.
  2. T3 T3 T3 13 juli 2020 19:00
    quote:

    Mr_Baldy schreef op 13 juli 2020 18:27:

    [...]

    als je naar de gekte in VS kijk kan het niet meer omlaag, mij te link.
    mensen die nu nog instappen kunnen dan mischien nog 5 a 10% pakken maar risco van flinke dip wordt met de dag aannemelijker.
    Dat laatste zeggen veel mensen hier op het forum al een maand lang ...
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links